Rusya'dan Japonya'ya tepki: Yaptırımlar karşılıksız kalmayacak
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Japonya’nın 33 Rus kuruluşu ve 9 kişiyi hedef alan yeni yaptırımlarına, karşılık verileceğini belirtti.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariye Zaharova, Japonya’nın Rusya’ya yönelik yeni yaptırım kararlarının karşılıksız kalmayacağını ifade etti.
Zaharova, "Tokyo’nun dostane olmayan girişimlerine orantılı karşı tedbirlerle yanıt verilecektir. Bu tedbirler öncelikle Japonya’nın çıkarlarının bulunduğu alanlara yönelik olacak." dedi.
Japonya’nın 2 Ekim’de Rusya’ya karşı 27’nci yaptırım paketini açıkladığını hatırlatan Zaharova, söz konusu tedbirlerin 33 Rus tüzel kişiliği, 9 Rus vatandaşı ve yurt dışındaki bazı şirketleri kapsadığını, yeni kararlarla deniz taşımacılığı alanına da ilk kez kısıtlamalar getirildiğini ifade etti.
Tokyo’nun söz konusu adımlarının Japon dış politikasının bağımsız olmadığını bir kez daha gösterdiğini ifade eden Zaharova, Japonya’nın ulusal çıkarları doğrultusunda değil, Rusya’yı “stratejik yenilgiye” uğratmayı amaçlayan Avro-Atlantik ülkeleriyle dayanışma içinde hareket ettiğini vurguladı.
Zaharova, yeni yaptırımlarla Ukrayna’da uzun vadeli barışın sağlanması ihtimalinin daha da uzaklaştığına dikkati çekti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bar-Ilan Üniversitesinden siyonist sözde profesörün, Filistinlileri göçe zorlamak için çeşitli kentlerde 72 silahlı militan kullanarak düzenlenecek eş zamanlı terör saldırılarla, 700 Filistinliyi katletme planı yaptığı ortaya çıktı.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Suudi Arabistan'da düzenlenen Mekke Anlaşması Stratejik Siyasi ve Savunma Komitesi Toplantısı'na iştirak etti.
Nijerya'da 32 kişiyi taşıyan askeri uçağın düştüğü, kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.