Rusya'dan nükleer çatışma uyarısı
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, yabancı askeri birliklerin Ukrayna’ya gönderilmesinin, nükleer güçlerin doğrudan çatışmasına yol açacağı uyarısı yaptı.
Zaharova, Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu’nun "Ukrayna'da nükleer olmayan caydırıcı güçlerin konuşlandırılması konusuna ilgi gösterilmesi gerektiği" yönündeki açıklamasıyla ilgili olarak, bu konuyu başka Batılı yetkililerin de dile getirdiğini belirtti.
Zaharova, "Ukrayna’ya yabancı askeri birliklerin gönderilmesi, nükleer güçlerin doğrudan çatışmasına yol açacak. Bu felaketle sonuçlanacak. Avrupa’da birçok ülke, Fransa’nın bu teklifine destek vermedi. Rusya’yı engelleme ve stratejik yenilgiye uğratma girişimlerinin Fransa için kötü sonuçlandığını hatırlatmak istiyorum." dedi.
Ukrayna'nın NATO'ya katılma ihtimalini değerlendiren Zaharova, "Kiev'in NATO'ya davet edilmesi ne şimdi ne de gelecekte Rusya ile müzakere konusu olamaz." dedi ve bu konunun Ukrayna’daki savaşın nedenlerinden biri olduğunu dile getirdi.
ABD ile Japonya'nın düzenlediği "Keen Sword" ortak askeri tatbikatına değinen Zaharova, "Buna benzer tatbikatlar, Asya Pasifik bölgesindeki gerginlik seviyesini artırıyor. Bu, Rusya ile Çin'i çevreleme girişimi unsuru." diye belirtti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kudüs ve Filistin Eski Müftüsü, Mescid-i Aksa İmam Hatibi ve Kudüs Yüksek İslami Heyeti Başkanı Şeyh İkrime Sabri, saldırılar ne kadar şiddetlenirse şiddetlensin Filistin halkının Mescid-i Aksa'dan vazgeçmeyeceğini belirtti.
Güney Kore'de Seul Merkez Bölge Mahkemesi eski Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol'un 2022 seçim kampanyasında gerçeğe aykırı beyanda bulunarak seçim yasasını ihlal ettiğine hükmederek, Yoon'u 18 ay hapis cezasına çarptırdı.
İşgal ordusu, ateşkes ve çerçeve anlaşmasına rağmen Lübnan'ın güneyindeki beldelere topçu saldırıları düzenledi, yerleşim alanlarında patlamalar meydana geldi.
Hindistan’ın Bihar eyalet yönetimi, tıp fakültesi giriş sınavındaki soru sızıntısı iddialarına karşı düzenlenen gösterilere katılanlar hakkında açılan davalar geri çekilecek.