Rusya'dan nükleer çatışma uyarısı
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, yabancı askeri birliklerin Ukrayna’ya gönderilmesinin, nükleer güçlerin doğrudan çatışmasına yol açacağı uyarısı yaptı.
Zaharova, Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu’nun "Ukrayna'da nükleer olmayan caydırıcı güçlerin konuşlandırılması konusuna ilgi gösterilmesi gerektiği" yönündeki açıklamasıyla ilgili olarak, bu konuyu başka Batılı yetkililerin de dile getirdiğini belirtti.
Zaharova, "Ukrayna’ya yabancı askeri birliklerin gönderilmesi, nükleer güçlerin doğrudan çatışmasına yol açacak. Bu felaketle sonuçlanacak. Avrupa’da birçok ülke, Fransa’nın bu teklifine destek vermedi. Rusya’yı engelleme ve stratejik yenilgiye uğratma girişimlerinin Fransa için kötü sonuçlandığını hatırlatmak istiyorum." dedi.
Ukrayna'nın NATO'ya katılma ihtimalini değerlendiren Zaharova, "Kiev'in NATO'ya davet edilmesi ne şimdi ne de gelecekte Rusya ile müzakere konusu olamaz." dedi ve bu konunun Ukrayna’daki savaşın nedenlerinden biri olduğunu dile getirdi.
ABD ile Japonya'nın düzenlediği "Keen Sword" ortak askeri tatbikatına değinen Zaharova, "Buna benzer tatbikatlar, Asya Pasifik bölgesindeki gerginlik seviyesini artırıyor. Bu, Rusya ile Çin'i çevreleme girişimi unsuru." diye belirtti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan, ülkeye çalışma ziyaretinde bulunan Macron ile başkent Abu Dabi'de bir araya geldi.
ABD, Panama bayraklı 'Bella 1' isimli petrol tankerine operasyon düzenledi. Gemi, Venezuela'dan ham petrol yüklemek üzereyken ABD kuvvetleri tarafından durduruldu. Bu, ABD'nin Venezuela'ya ait üçüncü petrol tankeri operasyonu oldu.
HAMAS, siyonist rejimin işgal altındaki Batı Şeria'da 19 yeni işgal birimi planını onaylamasını, "Filistin topraklarını yağmalamayı amaçlayan yeni bir sömürgeci adım" olduğunu belirtti.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, son bir hafta içinde Rus ordusunun Ukrayna’nın farklı bölgelerine saldırılarını yoğunlaştırdığını belirtti.