Rusya'nın doğusunda 7 büyüklüğünde deprem
Rusya'nın Kamçatka Yarımadasının açıklarında Pasifik Okyanusu'nda 7,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Rusya Bilimler Akademisi Jeofizik Servisi'nin Kamçatka şubesi tarafından yapılan açıklamaya göre yerel saatle 07:21'de (TSİ 22:21) 7,0 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.
Depremin merkez üssünün Petropavlovsk-Kamchatsky'nin 108 km güneydoğusu olduğu ve deniz tabanının 6 km derinliğinde oluştuğu belirtildi.
Rus medyasına göre Petropavlovsk-Kamchatsky'nin belirli bölgelerinde sarsıntılar kuvvetle hissedildi.
Sarsıntılar Vilyuchinsk kenti, Elizovsky ve Ust-Kamchatsky bölgelerinde de hissedildi.
Şu ana kadar herhangi bir can kaybının yaşanmadığı, tsunami tehlikesinin de bulunmadığı açıklandı.
Sismologlara göre, güçlü depremin ardından aynı bölgede birkaç güçlü artçı sarsıntı daha meydana geldi ve bunların birçoğu yerleşim bölgelerinde hissedildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rus lider Vladimir Putin'e yazdığı açık mektuba verilen yanıtın zayıf olduğunu ve Rusya'nın yeniden savaşı seçtiği anlamına geldiğini ifade ederek, O (Putin) savaşı bitirmek istemiyor." dedi.
ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna'daki çatışmanın yakında sona erebileceğini bir kez daha belirtti.
ABD Başkanı Donald Trump'ın özel temsilcisi Steve Witkoff ve damadı Jared Kushner, İran ile yapılacak müzakerelere dahil olabilecek nükleer uzmanlarla bir araya geldi.
Finlandiya Savunma Bakanı Antti Häkkänen, ülkede NATO'nun İleri Kara Kuvvetleri'nin (FLF Finland) kurulduğunu duyurdu.