Rusya'ya karşı "Baltık Savunma Hattı" kuruldu

Estonya, Letonya ve Litvanya, güvenlik endişelerinin artması nedeniyle Rusya ve Belarus ile olan sınırlarına yeni savunma sistemleri inşa etme konusunda anlaştı.
Estonya, Letonya ve Litvanya, bölgedeki artan endişeler sonucunda yeni savunma sistemleri inşa etme konusunda anlaşmaya vardı.
Estonya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Letonya’nın başkenti Riga’da bir araya gelen 3 Baltık ülkesinin bakanlarının önümüzdeki yıllarda askeri tehditlere karşı caydırıcı olması için savunma sistemleri inşa edilmesi konusunda anlaştığı belirtildi.
Açıklamada sistemlerin Rusya ve Belarus sınırında inşa edileceği kaydedildi.
Estonya Savunma Bakanı Hanno Pevkur yaptığı açıklamada, “Rusya’nın Ukrayna’daki savaşı, ekipman, mühimmat ve insan gücünün yanı sıra sınırda savunma sistemlerine de ihtiyaç olduğunu gösterdi” dedi.
Letonya Savunma Bakanı Andris Spruds anlaşmanın imzalanmasının ardından yaptığı açıklamada, “NATO’nun Doğu kanadını savunmak ve düşmanlarımızın hareket özgürlüğünü engellemek için Baltık Savunma Hattı’nı kuracağız” diye belirtti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejim, Suriye'nin başkenti Şam'ın kuzeyinde bulunan Humus'taki askeri bir yerleşkeye hava saldırısı düzenledi.
Bangladeş'te dang humması nedeniyle son 24 saatte yüzlerce kişi hastaneye kaldırıldı, 3 kişi hayatını kaybetti, toplam can kaybı 135'e yükseldi.
Güney Afrika Cumhuriyeti'nin KwaZulu-Natal eyaletinde cinayet ve soygun gibi suçlardan aranan 5 şüpheli, polisle girdikleri çatışmada hayatını kaybetti.
Kolombiya'nın güneybatısında operasyondan dönen 45 askerin, yaklaşık 600 kişilik grup tarafından alıkonulduğu belirtildi.