SDGCA'dan Afrika'da ürkütücü yoksulluk raporu
Afrika Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Merkezinin (SDGCA), hazırladığı son raporda, 2030 yılında dünyadaki her 10 yoksuldan 8'i Afrika kıtasında yaşayacağını açıkladı.
Şu anda 400 milyonu bulan kıtadaki yoksul nüfusun 2030 yılında 460 milyona çıkmasının beklendiği vurgulanan raporda, Afrika kıtasını bekleyen yoksulluğa dikkat çekildi.
Raporda, yoksul kesimin çoğunluğunu kırsal kesimin oluşturacağı aktarılırken, kıtadaki her 5 çocuktan birinin eğitim alamadığı kaydedildi.
Raporda, Afrikalıların su ve enerji gibi temel hizmetlere erişim sıkıntısı yaşadığı, kıtadaki yolların sadece yüzde 25'inin asfaltlı olduğu ve internet erişim oranının ise yüzde 26 olduğu ifade edildi.
SDGCA, Birleşmiş Milletler'in 2030 kalkınma hedeflerini açıklamasının ardından Afrikalı liderler tarafından 2016 yılında Ruanda'da kurulmuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD’de Donald Trump hükümeti, Kuzey Kore'ye yönelik yeni yaptırım kararı aldı.
Vietnam'da etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 47’ye ulaştığı belirtildi.
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed El-Şara, 6-7 Kasım tarihleri arasında Brezilya’nın Belém kentinde düzenlenecek “COP30” iklim zirvesine katılacak.
ABD, nükleer başlık taşıma kapasitesine sahip, silahla donatılmamış Minuteman III kıtalararası balistik füzesinin test etti.