Şeyh Kasım: İran'ın desteği Lübnan'a yönelik saldırıların durmasında etkili oldu
Hizbullah Genel Sekreteri Şeyh Naim Kasım, İran İslam Cumhuriyeti'nin Lübnan'a ve direnişe verdiği desteğin, bölgedeki siyonist saldırıların durdurulmasında önemli rol oynadığını söyledi.
Hizbullah Genel Sekreteri Şeyh Naim Kasım, İran İslam Cumhuriyeti'nin Lübnan'a ve direnişe sağladığı desteğin, bölgedeki çatışmaların sona erdirilmesinde belirleyici bir etken olduğunu belirtti.
Kasım, İran Meclis Başkanı Muhammed Rıza Galibaf'a gönderdiği mesajda, İran İslam Cumhuriyeti'nin son dönemde Lübnan, Lübnan halkı ve direnişe verdiği destekten dolayı teşekkür etti.
Mesajında İran ile ABD arasında varılan mutabakatın, İran'a yönelik savaşın sona erdirilmesiyle birlikte Lübnan'a yönelik saldırıların da durdurulmasını beraberinde getirdiğini ifade eden Kasım, Tahran'ın tutumunun ateşkes umutlarını somut bir sonuca dönüştürdüğünü söyledi.
Kasım, İran İslam Cumhuriyeti'nin işgale ve bölgedeki Amerikan nüfuzuna karşı duran halkların yanında yer aldığını belirterek daha fazla ülkenin benzer bir tutum benimsemesi halinde bölgedeki Amerikan etkisinin gerileyeceğini ve Filistin topraklarındaki işgalin sona erdirilmesine katkı sağlanacağını belirtti.
İran İslam Cumhuriyeti'nin yıllardır Lübnan halkına ve direnişe siyasi, manevi ve maddi destek sunduğunu kaydeden Kasım, bu desteğin herhangi bir karşılık beklenmeden verildiğini ifade etti. Söz konusu desteğin direnişin kapasitesini güçlendirdiğini ve Lübnan toplumunun çeşitli zorluklarla mücadele etmesine yardımcı olduğunu söyledi.
Hizbullah lideri, İran İslam Cumhuriyeti'nin bu süreçte doğrudan bedeller ödediğini de belirterek, Beyrut'un güney banliyösüne yönelik saldırılara verilen karşılığın bölgesel riskleri artırmasına rağmen Tahran yönetiminin tutumundan geri adım atmadığını dile getirdi.
Kasım, mesajının sonunda İran Meclis Başkanı Galibaf'a, İranlı müzakere heyetine ve özellikle Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi'ye teşekkür ederek, son mutabakatın sağlanmasında oynadıkları rolü takdir ettiğini belirtti.
ABD ile İran arasında Pakistan'ın arabuluculuğunda yürütülen görüşmeler sonucunda taraflar, şubat ayında başlayan savaşın sona erdirilmesi için bir mutabakat zaptına ulaşıldığını açıklamıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Fransa Parlamentosu, kamu düzeni açısından tehlikeli görülen düzensiz göçmenlerin idari gözetim altında tutulma süresini 210 güne çıkaran yasayı kabul etti. Hükümet düzenlemeyi güvenlik açığını kapatan bir adım olarak savunurken, sol muhalefet uygulamanın göçmen merkezlerinde yoğunluğu artıracağını ve beklenen sonucu vermeyeceğini belirtiyor.
ABD ile İran arasında imzalanması beklenen mutabakat zaptının taslak metni basına sızdı. Bloomberg'in yayımladığı belgeye göre taraflar savaşın tüm cephelerde sona erdirilmesi, yaptırımların kaldırılması ve nihai anlaşmaya 60 gün içinde ulaşılması konusunda uzlaşırken, İran İslam Cumhuriyeti mevcut nükleer programını koruyacak.
Ukrayna'ya ait bir Su-24M tipi bombardıman uçağı, ülkenin Hmelnitski bölgesinde düştü. Kazada, 2 pilotun hayatını kaybettiği belirtildi.