Şili'de orman yangınları: OHAL ilan edildi
Şili'de aktif 15 orman yangını nedeniyle şimdiye kadar 131 kişinin hayatını kaybettiği, orman yangınları nedeniyle iki bölgede olağanüstü hal ilan edildiği belirtildi.
Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric, orman yangınlarına ilişkin yeni tedbirler kapsamında Nuble ve Maule bölgelerinde olağanüstü hal (OHAL) ilan edildiğini açıkladı.
Boric, "Bu tür eylemleri gerçekleştiren bir kişi veya kuruluşun çirkin davranışlarına asla müsamaha göstermeyeceğiz" dedi ve ormanları, tarlaları, evleri ve hayatları korumayı amaçlayan önlemlerin, yetkililerin potansiyel suç faaliyetleriyle başa çıkmasına yardımcı olmak için sokağa çıkma yasaklarını içereceğini söyledi.
Yerel yetkililer, Şili'de şu anda yaklaşık 15 aktif yangın bulunduğunu, bunların 40 santigrat derecenin üzerindeki hava sıcaklıkları nedeniyle daha da kötüleştiğini belirtiyor.
Yangınlar nedeniyle şimdiye kadar 131 kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi.
Yerel yetkililere göre, Araucanía bölgesindeki orman yangınlarıyla ilgili olarak son zamanlarda 60'tan fazla tutuklama yapıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Independent, ABD'nin İran'a yönelik askeri saldırısının küresel enerji piyasalarını sarstığını ve bunun İngiltere'de enflasyon, enerji fiyatları ve yaşam maliyetlerinde yeni bir artış dalgası başlattığını yazdı.
Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da bir araya gelen Sudanlı siyasi ve sivil aktörler, ülkedeki savaşı sonlandırmayı hedefleyen ortak bir siyasi çerçeve üzerinde uzlaştı. Taraflar, kapsamlı bir geçiş süreci ve yeni bir devlet düzeni için yol haritası üzerinde anlaştı.
Kanada Müslümanları Ulusal Konseyi, ülkede artan İslam düşmanlığına karşı hükümetin kapsamlı reformlar yapması gerektiğini belirterek, Müslümanlara yönelik nefret suçlarına karşı etkili adımlar atılmasını talep etti.
ABD Başkanı Donald Trump, İran İslam Cumhuriyeti ile yürütülen sürecin sona yaklaştığını belirterek Washington'un kısa süre içinde bölgedeki "askeri operasyonlarını" sonlandıracağını söyledi. Trump, bunun ya bir anlaşmayla ya da daha sert yöntemlerle gerçekleşeceğini savundu.