Siyonist rejimin saldırısında 6 İranlı nükleer bilim insanı şehit oldu
Siyonist rejimin İran'a yönelik sabah saatlerinde düzenlediği saldırıda altı önemli nükleer bilim insanı şehit oldu. Tahran, saldırıya sert tepki göstererek misliyle karşılık verileceğini açıkladı.
Siyonist rejimin bu sabah erken saatlerde düzenlediği saldırıda İran'ın önemli nükleer bilim insanlarından altısı şehit düştü.
Şehit olan bilim insanları arasında Abdolhamid Minoochehr, Ahmad Reza Zolfaghari, Seyyed Amir Hossein Faghi, Motalibizadeh, Mohammad Mehdi Tehranchi ve Fereydoun Abbasi yer alıyor.
İran basınında yer alan bilgilere göre, bu bilim insanları nükleer enerji ve savunma projelerinde kritik görevler üstleniyordu.
Saldırı sonrası İran'da ulusal yas ilan edilirken, ülke genelinde geniş çaplı taziye mesajları yayımlandı.
İran Savunma Bakanlığı ve Devrim Muhafızları, siyonist rejimin bu saldırısına misliyle karşılık verileceğini duyurdu. Saldırının bölgedeki gerginliği artırmaya yönelik kışkırtıcı bir hamle olduğu vurgulandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İskoçya'nın başkenti Edinburgh'da Müslüman karşıtı saiklerle gerçekleştirildiği belirtilen saldırılarla ilgili gözaltına alınan 36 yaşındaki bir kişi hakkında 5 kez cinayete teşebbüs suçlaması yöneltildi. Savcılık, olayların "terör bağlantılı" unsurlar içerdiğini açıkladı.
ABD Başkanı Donald Trump, İran savaşı sırasında bazı Avrupa ülkelerinin Washington'a destek vermediğini savunarak NATO müttefiklerini eleştirdi. Trump, gerektiğinde NATO üyelerine yardım etmeyi reddedebileceği mesajını da verdi.
Lübnan Sağlık Bakanlığı, siyonist rejimin saldırıları sonucu ülkede şehit olanların sayısının 4 bin 175'e, yaralı sayısının ise 12 bin 164'e yükseldiğini açıkladı. Son 24 saatte 49 yeni şehidin kayıtlara geçtiği bildirildi.
Rusya’da akaryakıt piyasasında yaşanan kriz, Omsk bölgesinde pompaya limit olarak yansıdı. Omsk Valisi Vitaliy Hotsenko, bölgedeki akaryakıt piyasasına ilişkin alınan tedbirleri açıkladı.