Slovakya'da erken seçimlere kadar teknokrat hükümeti görevde

Slovakya'da Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Ludovit Odor'un başbakanlığında teknokratlar hükümet, 30 Eylül'de düzenlenecek erken seçimlere kadar görev yapacak.
Slovakya tarihinde ilk kez teknokrat hükümet göreve geldi.
Slovakya Cumhurbaşkanı Zuzana Czaputova, 30 Eylül’de düzenlenecek olan erken seçimlere ülkeyi götürecek olan 16 kişilik teknokrat hükümeti atadı.
Czaputova, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Ludovit Odor başbakanlığındaki yeni kabinenin mevcut siyasi mücadelede yer almayacağını, hükümet üyelerinin her birinin kendi alanında uzman olduklarını belirtti.
Dışişleri Bakanlığı'na eski diplomat Miroslav Wlachovsky, İçişleri Bakanlığı'na Ivan Szimko, Milli Savunma Bakanlığı'na Martin Sklenar'ın atandığı kabinenin lideri Odor yaptığı açıklamada, ülkeyi sükûnet, profesyonellik, gelecek bölünmelerin ortadan kaldırılması ve ülkeye hizmetten oluşan 5 ilkeyle yöneteceklerini ifade etti.
Bir süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Slovakya'da Eduard Heger hükümeti, geçtiğimiz aralık ayında parlamentoda güvenoyu alamayarak düşmüştü.
Cumhurbaşkanı Czaputowicz, Heger'i sonbaharda düzenlenecek erken seçimlere kadar ülkeyi yönetmesi için tekrar başbakan olarak atamıştı. Görevi kabul eden Heger ise, 7 Mayıs'ta istifasını sunmuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye, saldırıya ilişkin taziye mesajı yayımlayarak Ekvador halkının yanında olduğunu bildirdi.
Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen gösteride on binlerce kişi, Gazze'de süren siyonist saldırıları ve insanlık dışı abluka politikalarını protesto etti.
Fransa'nın birçok kentinde düzenlenen protestolarda, camide vahşice katledilen genç Müslüman Ebubekir Sisi için adalet istendi. Göstericiler, İslam düşmanlığının devlet ve medya eliyle körüklendiğini vurguladı.
Siyonist rejim ordusunun Arapça sözcüsü Avichay Adraee, Ensarullah'ın kontrolündeki üç Yemen limanının "askeri amaçlarla kullanıldığını" öne sürerek sivillerin limanları acilen boşaltmasını istedi.