Sudan ordusu stratejik bir bölgeyi ele geçirdi
Sudan ordusu, Batı Darfur'da stratejik öneme sahip bir bölgenin ele geçirildiğini duyurdu.
Sudan silahlı kuvvetleri ve müttefik güçler, Batı Darfur eyaletindeki stratejik öneme sahip Bir Kelekel bölgesinin kontrolünü, Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) hareketiyle yaşanan çatışmaların ardından ele geçirdi. B
Bahr el-Din eyalet valisi Adam Karama, yaptığı açıklamada, hükümet güçleri ve onları destekleyen silahlı kuvvetlerin, Cebel Ay ilçesinin doğu kesiminde bulunan Bir Kelekel'de önemli ilerleme kaydettiğini bildirdi.
Vali, bu bölgenin stratejik önemini vurgulayarak, burada kontrolün sağlanmasının Batı Darfur'daki taarruz operasyonlarının devam etmesine olanak sağlayacağını belirtti. Ayrıca, eyaletteki çatışmaların devam ettiğini de sözlerine ekledi.
Sudan ordusu subayları da sosyal medyada bölgeyi ele geçirdiklerini duyuran videolar yayınladı. HDK temsilcileri bu açıklamalara henüz yorum yapmadı. Bölgenin hükümet kontrolüne geçtiğine dair bağımsız bir teyit bulunmuyor.
5 Ekim'de, Sudan ordusunu destekleyen silahlı grupların birleşik gücü, HDK ile yaşanan çatışmaların ardından Batı Darfur'daki Bir Saliba bölgesini ele geçirdiğini duyurdu.
Şu anda Sudan ordusu, başkent Hartum da dahil olmak üzere ülkenin kuzey, doğu ve orta bölgelerinin çoğunu kontrol ediyor. HDK ise Darfur'un önemli bir bölümünün yanı sıra Kordofan'ın bazı kısımlarını da kontrol altında tutuyor. Ordu ile HDK arasındaki silahlı çatışma Nisan 2023'ten beri devam ediyor. Çatışmalar on binlerce insanın ölümüne ve milyonlarca insanın yerinden edilmesine neden oldu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Manş Tüneli'nin Fransız girişine yakın bir yerde otobüs ile tren çarpıştı, 19 kişi yaralandı
Amerikan uçak gemisi USS George Bush, İran'ın güneydoğusunda görevler yürüten bir deniz grubunun parçası olarak Arap Denizi'ne geri döndü.
Irak parlamentosu, ülkede uygulanan mezhepsel ve partisel kota sistemine uygun olarak, Ali el-Zeydi hükümetine 11 yeni bakan ve üç başbakan yardımcısı atadı.
ABD Hazine Bakanlığı, İran'a yönelik yaptırımlar kapsamında 26 kişi ve kuruluşu kara listeye ekledi.