Süveyş Kanalı'ndaki kriz dünya ticaretine büyük bir darbe vurdu
Süveyş Kanalı'nda Panama bandıralı Ever Given isimli 200 bin tonluk konteyner gemisinin karaya oturması, dünya ticaretine büyük bir darbe vurdu.
Geçişlerin durması nedeniyle petrol fiyatlarında yükseliş yaşandı.
Süveyş Kanalı İdaresi Başkanı Korgeneral Usame Rabie düzenlediği basın toplantısında, Süveyş Kanalı’ndaki tıkanma nedeniyle bölgede şu an da 321 geminin rotasına devam edemediğini ve kanaldan geçmek için sırada beklediğini söyledi.
Mısır Başbakanı Mustafa Medbuli, yardım tekliflerini kabul etmediklerini belirterek, kanaldaki gemi trafiğinin en kısa sürede normale dönmesini umduklarını söyledi.
Kanalda geminin yeniden yüzdürülmesine yönelik çalışmalarda en az 8 büyük römorkör ve kazı ekipmanı kullanılırken, şu ana kadar söz konusu çabalar başarısız oldu.
Akdeniz’i Kızıldeniz’e bağlayan ve dünya ticaretinde önemli geçiş noktalarından olan Süveyş Kanalında sıkışan Ever Given, Çin’den Hollanda’nın Rotterdam kentine doğru seyir halindeydi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'nin İran'ın Hürmüzgan eyaletine bağlı Sîrik ilçesindeki Kohestek bölgesinde bir düğün merasiminin yapıldığı konuta düzenlediği saldırıda, 15'ten fazla çocuk yaralandı. Saldırıda şehit olanların sayısı 5'e yükselirken yaralı sayısının 68 olduğu bildirildi.
Nepal’in Çin sınırı yakınlarındaki Rasuwa bölgesi ve çevresinde etkili olan sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 1114’e ulaştığı bildirildi.
Birleşmiş Milletler verileri, ABD ve NATO güçlerinin Afganistan'daki yaklaşık 20 yıllık askeri varlığı boyunca yaşanan savaşın siviller üzerindeki ağır bilançosunu ortaya koyuyor. BM'nin 2009'dan itibaren düzenli olarak belgelediği dönemde yaklaşık 40 bin sivil öldü, 77 binden fazla kişi yaralandı. Ancak bu rakamlar savaşın tamamını kapsamıyor.
İran Devrim Muhafızları, Kuveyt'teki ABD güçlerine ait Ali es-Salim Hava Üssü'ne füze ve insansız hava araçlarıyla saldırı düzenlendiğini, saldırıda çok sayıda ABD askerinin öldürüldüğünü ve bazı İHA'ların imha edildiğini bildirdi.