Tonga Krallığı açıklarında 6,6 büyüklüğünde deprem
Pasifik Okyanusu'ndaki ada ülkesi Tonga Krallığı açıklarında 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), depremin merkez üssünün Tonga'nın başkenti Nuku'alofa'nın yaklaşık 321 kilometre kuzeydoğusu olduğunu duyurdu.
Deprem, yerel saatle sabah 09.05'te, yaklaşık 10 kilometre derinlikte kaydedildi.
6,6 büyüklüğündeki depremde, can veya mal kaybı bildirilmedi.
Depremin ardından tsunami uyarısı yapılmadı.
Depremler, yaklaşık 100 bin kişinin yaşadığı ve sismik Ateş Çemberi'nin iki yakasında yer alan alçak bir takımada olan Tonga'da sıklıkla görülüyor.
Ateş Çemberi, Güneydoğu Asya'dan Pasifik havzasına kadar uzanan yoğun tektonik aktivitenin yayıldığı bölge olarak biliniyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Avrupa Birliği İltica Ajansı verilerine göre, AB ülkelerine yapılan iltica başvuruları 2026'nın ilk yarısında 332 bine geriledi.
Ukrayna Maliye Bakanı Marçenko, savaşın başından bu yana en zorlu bütçe koşullarıyla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, kamu personellerinin maaş ödemelerinde gecikmeler yaşanabileceğini açıkladı.
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Uluslararası Atom Enerjisi Ajansının (UAEA) Suriye'nin nükleer dosyasının kapanması yönünde aldığı kararın memnuniyetle karşılandığı belirtildi.
Avrupa Merkez Bankası, artan enflasyon baskıları nedeniyle ana faiz oranlarını 25 baz puan artırarak mevduat faiz oranını yüzde 2,50'ye yükseltti.