Trump'tan Bombardier ürünlerine satış yasağı
ABD Başkanı Donald Trump, Kanadalı uçak üreticisi Bombardier'in ürünlerinin ABD'de satışına izin verilmeyeceğini açıkladı.
ABD Başkanı Donald Trump, Kanadalı uçak üreticisi Bombardier'in ürünlerinin artık ABD'de satılmasına izin verilmeyeceğini duyurdu.
Trump, şirketin ABD pazarından büyük gelir elde ederken Kanada'nın Amerikan şirketlerine engel çıkardığını savundu.
Trump, Bombardier'in gelirlerinin yüzde 50'den fazlasının ABD'den geldiğini belirterek şirketin Amerikalı alıcılar, şirketler, havalimanları ve hizmetlerden büyük ölçüde faydalandığını kaydetti.
Kanada'nın ise Amerikan bankaları ve şirketlerinin ülkedeki faaliyetlerini engellediğini öne süren Trump, ABD'li uçak üreticisi Gulfstream Aerospace'in Kanada'da iş yapmasının da önüne geçildiğini belirtti.
Trump, Kanada'nın uygulamalarını haksız olarak nitelendirerek Bombardier'in ABD pazarında satış yapmaya devam etmek istiyorsa ülkede üretim yapması gerektiğini ifade etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Filistin Duvar ve Yerleşim Direnişi Komisyonu, işgal yetkililerinin Ekim ayı içinde işgal altındaki Kudüs ve doğu çevresinde 1080 konut inşa etmek için iki ihale açtığını ve bunun Filistin topraklarında işgal yerleşimlerini genişletmeyi ve yerleşim varlığını güçlendirmeyi amaçladığını vurguladı
Küresel gıda ithalat faturası 2025'te 2,22 trilyon dolara yükseldi. İklim değişikliği, su kıtlığı, savaşlar ve gübre maliyetleri, gıdaya erişimin yalnızca üretim miktarıyla değil, ülkelerin satın alma gücü ve tedarik güvenliğiyle de belirleneceğine işaret ediyor.
Rusya Savunma Bakanlığı, Zaporojye Bölgesi'ndeki Omelnik yerleşiminin Rus güçlerince ele geçirildiğini açıkladı. Bakanlık ayrıca Ukrayna ordusunun son 24 saatte 1235 asker ve 22 zırhlı muharebe aracı kaybettiğini öne sürdü.
Fransa'nın Marsilya kentinde gündüz saatlerinde yapılan toplantılar ve gösteriler yasaklandı.