Türkiye'den Lübnan'a seyahat uyarısı
Dışişleri Bakanlığı, Lübnan için seyahat uyarısı yaptı.
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Lübnan'da bulunan Türkiye vatandaşlarının tedbirli olmaları ve Lübnan'da kalmaları elzem olmayanların Lübnan'dan ayrılmaları istendi.
Bakanlığın uyarısında şöyle denildi:
* "Kıymetli vatandaşlarımız, bölgemizdeki son gelişmeler nedeniyle, Lübnan'daki güvenlik durumunun hızlı bir şekilde bozulması ihtimali mevcuttur.
* Bu itibarla, vatandaşlarımızın elzem olmadığı sürece Lübnan’a seyahat etmekten kaçınmaları;
* Lübnan'da bulunan vatandaşlarımızın ise tedbirli olmaları, zorunlu olmadıkça Nebatiyeh, Güney Lübnan, Bekaa ve Baalbek-Hermel vilayetlerine gitmemeleri ve Lübnan’da kalmaları elzem olmayanların mümkünse ticari uçuşlar halen devam ederken Lübnan’dan ayrılmaları tavsiye olunmaktadır.
* Gelişmelerin Bakanlığımızın ve Beyrut Büyükelçiliğimizin resmi web sitelerinden ve sosyal medya hesaplarından takip edilmesi yararlı olacaktır. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD ve Güney Kore ordularının yıllık ortak askeri tatbikatı Ulchi Freedom Shield, başlangıçta planlanandan 6 gün önce sona erdirilirken, Washington'ın bu adımı Kuzey Kore'nin diplomasi masasına dönmesi için yeterli olmadı.
Eski CENTCOM Komutanı ve CIA Başkanı David Petraeus, İran’ın füze ve İHA kapasitesinin ABD açısından ciddi tehdit oluşturduğunu belirterek, Orta Doğu’daki ABD üslerinin artık kullanılabilir durumda olmadığını söyledi.
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Reni Limanı'nda silah ve askeri teçhizat bulunduğu belirtilen depoların İHA'larla hedef alındığını duyurdu.
Çin'in en zengin isimlerinden biri olan Hui Ka Yan, kurduğu Evergrande'ın 300 milyar doları aşan yükümlülüklerle borç krizine sürüklenmesinin ardından finansal suçlardan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.