Ukrayna’da 2 yerleşim daha Rusya’nın kontrolüne geçti
Rus ordusu, Harkov Bölgesi’nde iki yerleşim biriminin daha kontrolünü ele geçirdiğini duyurdu.
Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte Rus birlikler Ukrayna’nın Harkov Bölgesi’ndeki Zaharovka ve İvaşkino yerleşim biriminde kontrol sağladı.
Daha önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya ile Ukrayna arasındaki sınır boyunca güvenlik amaçlı tampon bölgesi oluşturulmasına karar verildiğini, Rus Silahlı Kuvvetleri’nin şu anda bu görev üzerinde çalıştığını ifade etmişti.
Son bir haftadaki silahlı faaliyetlerin bilançosunu da paylaşan Bakanlık, bu süre içerisinde kontrol altına alınan yerleşim birimi sayısının 8 olduğunu kaydetti.
Ayrıca Rus ordusunun, Ukraynalı güçlerin Rusya'daki sivil tesislere düzenlediği terör saldırılarına misilleme olarak yüksek hassasiyetli silahlarla bir yoğun ve 18 grup bombardımanı düzenlendiği bildirildi.
Bombardımanlarda Ukrayna’nın Karadeniz limanları Odessa, Çernomorsk, Yujnıy, İzmail ve Nikolayev’de askeri hedeflerin yerle bir edildiği kaydedildi.
Ayrıca başkent Kiev ve etrafında, askeri sanayi tesislerinin yanı sıra Ukrayna ordusunun kullandığı lojistik merkezler ile yakıt, enerji ve ulaşım altyapısının vurulduğu ifade edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Umman'dan gelen diplomatik bir heyetin İran ile Hürmüz Boğazı'ndan gemi trafiğini yönetme mekanizmasını görüşmek için Tahran'a geldiği bildirildi.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sibiha ile telefonda görüştü.
Çin Ticaret Bakanlığı, Avrupa Birliği'nden (AB) 14 kuruluşunun ihracat kısıtlama listesine alındığını duyurdu.