Ukrayna’da iki bakanın görevine son verildi

Ukrayna parlamentosu, Maliye Bakanı İgor Umanskiy ve Sağlık Bakanı İlya Yemets’in görevlerine son verdi.
Sağlık Bakanı İlya Yemets’in Coronavirus ile mücadele planını hazırlayamadığı ve bakanlığın faaliyetlerini organize edemediği için görevinden alındığı belirtildi.
Maliye Bakanı Umanskiy’in ise Başbakan Denis Şmıgal ile çatıştığı ifade ediliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze'de on binlerce sivilin katledilmesinden sorumlu iki isim Beyaz Saray'da buluştu. Netenyahu, ABD Başkanı Trump'ı Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterdi. Adaylık gerekçesi ise "Orta Doğu'ya barış (!) getirmek" olarak açıklandı.
Siyonist rejim sözde Başbakanı Binyamin Netanyahu "Filistinliler kalmak isterse kalabilirler ama ayrılmak isterlerse gidebilmeliler. ABD ile birlikte bu konuda çok yakın çalışıyoruz. Bazı ülkeleri ikna etmeye yakınız." dedi.
ABD Başkanı Trump, İran'ın müzakereye hazır olduğunu belirterek "Umarım onlara saldırmak zorunda kalmayız" dedi. Trump, İran halkının yeniden ayağa kalkmasını istediğini ve doğru zamanda yaptırımları kaldırmayı hedeflediğini de öne sürdü.
Kenya'da, 1990'daki "Saba Saba" gösterilerinin 35. yıl dönümünde düzenlenen protestolarda 10 kişi öldü, 29 kişi yaralandı.