Ukrayna, Rusya'ya ait petrol rafinerisi ve İHA deposuna saldırdı
Ukrayna, Rusya'daki Saratov Petrol Rafinerisi ve Kırım'da bulunan Saki askeri havaalanındaki insansız hava araçlarının (İHA) depolama tesisine hava saldırıları düzenlediğini duyurdu.
Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Rusya'nın Saratov Petrol Rafinerisi ve Rus ordusuna ait bazı hedeflere hava saldırısı düzenlendiği belirtildi.
Açıklamada, Saratov Petrol Rafinerisi'ne saldırının düzenlendiği bildirilerek, Rus saldırılarının askeri ve ekonomik potansiyelini azaltma kapsamında bu saldırının gerçekleştirildiği kaydedildi.
Açıklamada, Kırım Yarımadası'nda yer alan Saki askeri havaalanına yönelik de saldırı yapıldığı belirtilerek, "Düşmanın hava savunma sistemleri etkisiz hale getirildikten sonra, Orion ve Forpost tipi İHA'larının depolandığı hangar imha edildi" denildi.
Ayrıca, Donetsk ve Lugansk bölgelerindeki Rus ordusuna ait hedeflere saldırıların yapıldığı ifade edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Rusya, Donetsk bölgesindeki Vasyukovka yerleşim biriminin kontrol altına alındığını belirtti.
Tacikistan'ın Afganistan sınırında insansız hava aracı (İHA) ile gerçekleştirilen saldırıda 3 Çin vatandaşı hayatını kaybetti.
Kuzey Kore, Güney Kore ile ABD arasında gerçekleştirilen ortak tatbikatların Kuzey Kore'yi caydırma amacı taşıdığını belirterek, bu duruma tepki gösterdi.