Ukrayna'da bir yerleşim yeri daha Rus güçlerinin kontrolüne geçti

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'da Dnipropetrovsk bölgesinde Novopetrovskoye yerleşim birimini ele geçirdiklerini açıkladı.
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'da Dnipropetrovsk bölgesinde Novopetrovskoye yerleşim birimini ele geçirdiklerini duyurdu.
Açıklamada, çatışma bölgelerinde bazı önemli yerlerin alındığı belirtilerek, "Doğu askeri birlikleri, taarruz eylemleri sonucunda Dnipropetrovsk bölgesindeki Novopetrovskoye yerleşim biriminin kontrolünü ele geçirdi." dedi.
Rus Silahlı Kuvvetlerinin Ukrayna'daki hedeflere yüksek hassasiyetli silahlar ve silahlı insansız hava araçlarıyla büyük çaplı 6 grup saldırı düzenlediği kaydedilen açıklamada, bu saldırılar sonucunda Ukrayna askeri sanayi işletmeleri, Ukrayna ordusu için kullanılan ulaştırma ve enerji altyapı tesisleri, askeri havaalanları, silah ve askeri teçhizat depolarının imha edildiği kaydedildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Rusya, Ukrayna ordusunun Smolensk Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) bir güç ünitesine insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenlediğini duyurdu.
Almanya’da hızla yayılan yeni Koronavirüs varyantı XFG, diğer adıyla Stratus büyük endişeye yol açtı.
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin (KDC) batısındaki Ekvator eyaletinde yolcu taşıyan bir teknenin batması sonucu 86 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi kurtarıldı.