Uzman ve başöğretmenlik sertifikaları e-Devlet üzerinden alınabilecek

Millî Eğitim Bakanlığınca 16 Aralık 2022'de kesin sonuçları ilan edilen uzman öğretmen ve başöğretmenlik sınav sonuçlarına göre sertifika almaya hak kazananlar, sertifikalarını e-Devlet üzerinden alabilecek.
Millî Eğitim Bakanlığınca 19 Kasım 2022'de gerçekleştirilen ve 16 Aralık 2022'de kesin sonuçları ilan edilen uzman öğretmen ve başöğretmenlik sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, uzman öğretmen ve başöğretmenlik unvanı almaya hak kazananlar, sertifikalarına e-Devlet üzerinden ulaşabilecek.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre söz konusu unvanlardan sertifikanın düzenlendiği tarihten itibaren yararlanabilecek olan uzman öğretmen ve başöğretmenler, sertifikanın düzenlendiği tarihi takip eden ay başından itibaren bu unvanlar için öngörülen eğitim öğretim tazminatından faydalanacak.
Uzman öğretmen ve başöğretmenlik unvanı almaya hak kazananlar, sertifikalarını görev yaptıkları kurumlara ibraz etmeleri halinde, unvanlar için öngörülen bir dereceden yararlandırılacak. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgal ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kenti için saldırı tehdidinde bulunarak siviller için sürgün emri yayımladı.
Hindistan'ın Gucerat eyaletinin Ahmedabad kentindeki havalimanında meydana gelen uçak kazasında ölü sayısının 270'e yükseldiği bildirildi.
İstanbul'daki müzakerelerde varılan anlaşmalar gereği, 1200 asker ve sivilin cenazesinin Rusya'dan Ukrayna'ya iade edildiği belirtildi.
İşgalci rejimin İran'a saldırılarında 3 nükleer bilim insanının daha şehit olduğu bildirildi. Saldırılarda hayatını kaybeden bilim insanlarının sayısı 9'a yükseldi.