Venedik sular altında kaldı

İtalya’nın adalar ve kanallardan oluşan Venedik kentinde sel baskını yaşandı.
İtalya'nın kanallarıyla ünlü turistik kenti Venedik, son 10 yılın en şiddetli sel olayını yaşıyor. Şiddetli yağışların vurduğu kentte sel felaketi ve su baskınları yaşanıyor.
Yaşanan sel baskını sebebiyle şehir merkezinde su seviyesi 1,5 metreyi geçti. Son su baskını, 2008'den bu yana görülmüş en şiddetli sel olarak nitelendirildi.
İtalyan yetkililer, şehrin altyapısını iyileştirmeye çalıştıklarını fakat maliyetinin fazla olması ve uzun yıllar sürmesi nedeniyle çalışmalarını henüz bitiremediklerini belirtiyor.
Ülkede fırtına ve sel felaketi nedeniyle en az 5 kişi hayatını kaybetti.
Venedik'te su seviyesi her yıl yaklaşık dört kez 1 metrenin üzerinde yükseliyor. Kentte yaşayanlar ya da Venedik'te dükkânı bulunanlar, genellikle metal ya da ahşap bariyerlerle kendi tedbirlerini alıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye, saldırıya ilişkin taziye mesajı yayımlayarak Ekvador halkının yanında olduğunu bildirdi.
Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen gösteride on binlerce kişi, Gazze'de süren siyonist saldırıları ve insanlık dışı abluka politikalarını protesto etti.
Fransa'nın birçok kentinde düzenlenen protestolarda, camide vahşice katledilen genç Müslüman Ebubekir Sisi için adalet istendi. Göstericiler, İslam düşmanlığının devlet ve medya eliyle körüklendiğini vurguladı.
Siyonist rejim ordusunun Arapça sözcüsü Avichay Adraee, Ensarullah'ın kontrolündeki üç Yemen limanının "askeri amaçlarla kullanıldığını" öne sürerek sivillerin limanları acilen boşaltmasını istedi.