Venezuela'daki depremlerde can kaybı 5 bin 278'e yükseldi
Venezuela'da 24 Haziran'da meydana gelen iki büyük depremin ardından hayatını kaybedenlerin sayısı 5 bin 278'e ulaştı. Yaralı sayısının ise 16 bin 740 olduğu açıklandı.
Venezuela Ulusal Meclisi (AN) Başkanı Jorge Rodriguez, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, son belirlemelere göre can kaybının 70 kişi artarak 5 bin 278'e, yaralı sayısının ise 16 bin 740’a yükseldiğini duyurdu.
Ulusal basında yer alan haberlere göre, depremlerin yaşandığı 24 Haziran'dan bu yana bölgede toplam 1405 artçı sarsıntı kaydedildi.
Öte yandan, Venezuela Geçici Devlet Başkanı Delcy Rodriguez'in öncülüğünde başkent Caracas'ta düzenlenen törende, afetten etkilenen 240'tan fazla aileye devlet tarafından inşa edilen ilk konutların teslimi gerçekleştirildi.
Delcy Rodriguez, depremzedeler için her ay yeni konutların hak sahiplerine teslim edileceğini belirterek, yıl sonuna kadar 4 bin konutun tamamlanmasının, 2027 yılı içinde ise bu sayının 10 binin üzerine çıkarılmasının hedeflendiğini ifade etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Planet Labs PBC'nin uydu görüntülerine ve medyanın incelemelerine göre, işgal kuvvetleri Gazze Şeridi boyunca 23 kilometreden fazla uzunlukta bir toprak bariyer inşa etti.
Afganistan, Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarında keskin bir artış ve Haziran ayında 21 ölüm bildirdi.
Rusya, Ukrayna'nın son 24 saatte Belgorod bölgesine düzenlediği saldırılarda 8 kişinin hayatını kaybettiğini, 77 kişinin ise yaralandığını açıkladı.
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'daki savaşa ilişkin günlük bilgilendirme notunu yayımlayarak, Harkov bölgesindeki Volohovskoye yerleşim biriminin Rus güçlerinin kontrolüne geçtiğini duyurdu.