Venezuela'daki depremlerde ölü sayısı 1719'a yükseldi
Venezuela'da 24 Haziran'da meydana gelen depremlerde can kaybı bin 719'a yükseldi.
Venezuela'da 24 Haziran'da art arda meydana gelen 7,2 ve 7,5 büyüklüğündeki depremlerin ardından arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, can kaybı her geçen gün artıyor.
Venezuela Meclis Başkanı Jorge Rodríguez, depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının bin 719'a yükseldiğini açıkladı.
Venezuela'daki Birleşmiş Milletler Daimî Koordinatörü Gianluca Rampolla Del Tindaro ise Venezuela'da 24 Haziran'da bu yana 500'den fazla artçı deprem yaşandığını aktardı.
Depremlerde en az 2 bin 500 binanın hasar aldığını ya da yıkıldığını açıklayan Del Tindaro, "Sadece dün, olayın üzerinden dört gün ve kritik 72 saatin üzerinden bir gün geçtikten sonra uluslararası kurtarma ekipleri 7 kişiyi canlı olarak kurtarmayı başardı." ifadelerini kullandı.
Depremden en çok etkilenen La Guaira'da arama-kurtarma çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze, Astana'da gerçekleştirdikleri resmi görüşmelerin ardından ülkeleri arasında stratejik ortaklık kurulmasına ilişkin bildiriyi imzaladı.
İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Kazım Garibabadi, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, Hürmüz Boğazı’na döşenen mayınların temizlenmesi için ortaklarıyla iş birliği yapacaklarına yönelik açıklamalarına tepki gösterdi.
Avrupa Birliği (AB), orman yangını riskine karşı üye ülkelerin önleme, hazırlık, müdahale ve yangın sonrası iyileştirme kapasitesini güçlendirmeyi amaçlayan tavsiye kararını kabul etti.