Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle can kaybı artıyor

Vietnam'ın kuzeyini etkisi altına alan Yagi Tayfunu'nun yol açtığı afet ve kazalarda ölenlerin sayısı 21'e çıktı.
Afet Önleme ve Kontrol Dairesi, Yagi Tayfunu'nun yol açtığı afet ve kazalarda hayatını kaybedenlerin sayısının 21'e yükseldiğini, afetten dolayı 229 kişinin yaralandığını açıkladı.
Açıklamada, tayfun nedeniyle 8 bin 17 evin de hasar gördüğü, yaklaşık 110 bin hektarlık pirinç tarlasının sular altında kaldığı belirtildi.
Açıklamada, ani sel ve toprak kayması açısından yüksek riskli bölgelerde yaşayanların tahliye sürecinin devam ettiği ifade edildi.
Vietnam yönetimi, tayfunun etkili olduğu bölgelerde yardım ve kurtarma operasyonları yürütmek üzere binlerce askeri personel görevlendiirildiğini duyurdu.
Yagi Tayfunu nedeniyle ülkenin kuzeyindeki kıyı kentlerinden 50 binden fazla kişi tahliye edilmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Tunus'ta demir atan Ulusal Sumud Filosuna ait bir gemiye silahlı İHA ile saldırı gerçekleştirildi. Saldırısı sırasında gemide bulunanlardan biri canlı yayında bulunuyordu.
Gazze'ye insani yardım ulaştırmak üzere Tunus'ta bir limanda bekleyen Ulusal Sumud Filosuna ait bir gemiye drone saldırısı gerçekleştirildi. Saldırıdan sonra çıkan yangına müdahale ediliyor.
Siyonist rejim, Suriye'nin başkenti Şam'ın kuzeyinde bulunan Humus'taki askeri bir yerleşkeye hava saldırısı düzenledi.
Bangladeş'te dang humması nedeniyle son 24 saatte yüzlerce kişi hastaneye kaldırıldı, 3 kişi hayatını kaybetti, toplam can kaybı 135'e yükseldi.