5'inci Filistin Âlimler Birliği Uluslararası Gençlik Buluşması başladı

Filistin Âlimler Birliği tarafından 2019 yılında ilki gerçekleştirilen Uluslararası Gençlik Buluşmasını 5'incisi başladı.
"Gençler ve Etkileme Yöntemleri " teması ile Yalova'da başlayan Uluslararası Gençlik Buluşmasına; Filistin Âlimler Heyeti Başkanı Dr. Nevvaf Tekruri, Irak Âlimleri Birliği Siyasi İşleri Sorumlusu Haris Müsenna, Uluslararası İslam Peygamberini Destek Platformu Başkanı Şeyh Dr. Muhamed Sağir, İTTİHADUL ULEMA Üyesi Şeyh Fatih Ünal, Dr. Azzam Temimi, Dr. İbrahim Muhana, Şeyh Muhammed Emin Buselca ve 40 ülkeden birçok farklı İslami hareket ile sivil toplum kuruluşlarından 250 genç katıldı.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Uluslararası Gençlik Buluşması Koordinatörü Musa Hayr, amaçlarının ümmetin gençlerini bir araya getirerek tanışmalarına vesile olmak olduğunu söyledi.
Hayr, "Biz tanıştıkça birbirimizi seveceğimize inanıyoruz. Amacımız, gençleri Kudüs davası adına birleştirmek ve bu birliktelik ile farklı alanların oluşmasını sağlamaktır."
Dünyanın farklı ülkelerinden âlim ve kanaat önderlerinin katılacağı seminer ve konferanslarla devam edecek olan program 21 gün sürecek. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
2025-2026 eğitim-öğretim yılıyla birlikte okullarda yeniden uygulamaya konulan tek tip kıyafet zorunluluğu kamuoyunda farklı görüşlerle karşılanırken, eğitim camiasından da konuyla ilgili değerlendirmeler gelmeye devam ediyor.
Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş, yaptığı açıklamada 2025-2026 eğitim öğretim yılı Kur'an kurslarının başlama tarihlerini duyurdu.
Şırnak Cizre’de Peygamber Sevdalıları tarafından “2025 Hayat Namazla Güzeldir” programının finali gerçekleştirildi. Cemaatle namaz kılan çocuklar, yapılan program kapsamında ezberledikleri ayet ve hadisleri okudu.
Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim desteği sağlamak ve yerel kırtasiye esnafını güçlendirmek amacıyla "Öğrenci Kırtasiye Kart Alışveriş Çeki Projesi" hayata geçirildi.