AÖF yüzyüze öğretim 14 Ekim'de başlıyor

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine kayıtlı öğrencilere yönelik yüzyüze verilen ücretsiz dersler, 14 Ekim'de başlıyor.
Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine kayıtlı öğrencilere yönelik yüzyüze verilen ücretsiz dersler, güz dönemi için 14 Ekim 2017 tarihinde başlayıp, 12 Ocak 2018 tarihinde sona erecek.
Derslere katılmak isteyen öğrenciler, genel kuralların yanı sıra, hem Anadolu Üniversitesi hem de yüzyüze öğretim gördükleri üniversitelerin bütün disiplin kurallarına uymak zorundadırlar. Ders programları, güz dönemi için eylül ayının son haftası içinde, bahar dönemi içinse mart ayının ilk haftası içinde derslerin yapılacağı binalarda, Açıköğretim bürolarında ve https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinde ilan edilecektir.
Dersler, resmi tatil günleri (29 Ekim, 31 Aralık, 1 Ocak, 16 Nisan, 23 Nisan, 1 Mayıs, 19 Mayıs), Açıköğretim sınavlarının yapıldığı günler ve Bakanlar Kurulu tarafından kararlaştırılabilecek tatil günlerinde yapılmayacaktır. Merkezlere göre, hafta içi akşamları veya hafta sonları yapılan yüzyüze dersleri için hiçbir ücret alınmamakta, öğrenci kimliği/öğrenci tanıtım kartı gösterilerek dersliklere girilebilmektedir. Yüzyüze verilen derslere katılım zorunlu değildir.
Yüzyüze öğretim hizmetlerine ilişkin olabilecek değişiklikler ve gelişmeler, illerdeki AÖF büroları, Anadolu Üniversitesinin internet sayfası ve basın aracılığıyla duyurulacaktır.
Güz döneminde yüzyüze derslerin yapılacağı merkezler
Adana, Ankara (Gazi Üniversitesi - Beşevler), Ankara (Ankara Üniversitesi - Cebeci), Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir (Anadolu Üniversitesi - Yunusemre Kampüsü), Gaziantep, Hatay, İstanbul (Marmara Üniversitesi - Göztepe), İstanbul (Marmara Üniversitesi - Maltepe), İstanbul (Marmara Üniversitesi - Bahçelievler), İzmir (Dokuzeylül Üniversitesi - Buca), Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon, Van ve Zonguldak'ta yüzyüze dersler yapılacak.
Güz döneminde yüzyüze öğretim yapılacak dersler
Yüzyüze öğretim yapılacak dersler ise birinci yarıyıl için Matematik I, Genel Muhasebe I, İktisada Giriş I, Osmanlı Türkçesine Giriş I, İngilizce I ve Arapça I; ikinci yarıyıl için Mikro İktisat, İstatistik I, Arapça III; beşinci yarıyıl için Maliyet Muhasebesi, Finansal Yönetim I, İngilizce I; yedinci yarıyıl için Denetim olacak. (Hamza Adiyaman - İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından, yarın Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2025-YDS/İngilizce), pazar günü ise Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2025-ALES/2) gerçekleştirilecek.
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) bütçe süreçlerini dijital platformlarla hızlandırıyor, yapay zekâ destekli projelerle kamu kaynaklarını daha verimli ve veriye dayalı şekilde yönetiyor. Bu kapsamda yürütülen çalışmalar, kamu kaynaklarının tasarruflu kullanımını hedefliyor.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, 2025 Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı kapsamında gerçekleştirilecek 2025 Akademi Giriş Sınavı (AGS) ve 2025 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) oturumlarına başvuran adayların sınava giriş belgeleri erişime açıldı.
Bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturmak ve toplumsal bilinç düzeyini artırmak amacıyla hazırlanan "Güçlenmek: Bağımlılıktan Esenliğe" bülteni yayımlandı. Bülten bağımlılığın bireyler üzerindeki etkilerini, önleyici müdahale programlarına ilişkin bilgileri ve toplumsal yansımalarını içeriyor.