Batman’da BKÜ reçete yazma eğitimi verildi

Batman Gıda, tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde, “Bitki Koruma Ürünleri (BKÜ) Reçete Yazma Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı” yapıldı.
Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda, "Bitki Koruma Ürünleri (BKÜ) Reçete Yazma Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı" yapıldı.
Toplantıya; Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Sadık Yalçın, konuyla ilgili teknik personel ve Bitki Koruma Ürünleri Reçete Yazma Yetki Belgesi sahibi Ziraat Mühendisleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Sadık Yalçın, "Vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve güvenilir gıda tüketmesi için, ilaçlamanın denetimine çok önem veriyoruz. Yönetmeliğin amacı, bitkisel ürünlere bulaşan zararlı organizmaların tespit edilmesi, kullanılacak bitki koruma ürünlerinin önerilmesi, bitkisel üretim yeri ve depolarda zirai mücadele teknik talimatlar ve teknik tavsiyeler doğrultusunda uygulanması, yapılan uygulamaların kayıt altına alınarak bitki ve bitkisel ürünlerde gıda güvenilirliği açısından izlenebilirliğinin sağlanmasıdır. Bitkisel üretim alanları ve depolarda tatbik edilen bitki koruma ürünleri reçetesinin düzenlenmesini, reçeteyi yazacak kişiler ile zirai mücadele amaçlı uygulayacak kişilerin yetkilendirilmesini ve yapılan uygulamaların kayıtlarının tutulmasını, üreticilerin ve ürün alıcılarının, diğer kişi, kurum ve kuruluşların görev ve sorumlulukları ile resmi kontrollerine ilişkin usul ve esaslarını kapsar." şeklinde konuştu.
Toplantı, Reçete Yazma Yetki Belgesine sahip katılımcıların soru ve önerilerine, teknik personel tarafından cevapların verilmesinin ardından sona erdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından, yarın Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2025-YDS/İngilizce), pazar günü ise Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2025-ALES/2) gerçekleştirilecek.
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) bütçe süreçlerini dijital platformlarla hızlandırıyor, yapay zekâ destekli projelerle kamu kaynaklarını daha verimli ve veriye dayalı şekilde yönetiyor. Bu kapsamda yürütülen çalışmalar, kamu kaynaklarının tasarruflu kullanımını hedefliyor.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, 2025 Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı kapsamında gerçekleştirilecek 2025 Akademi Giriş Sınavı (AGS) ve 2025 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) oturumlarına başvuran adayların sınava giriş belgeleri erişime açıldı.
Bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturmak ve toplumsal bilinç düzeyini artırmak amacıyla hazırlanan "Güçlenmek: Bağımlılıktan Esenliğe" bülteni yayımlandı. Bülten bağımlılığın bireyler üzerindeki etkilerini, önleyici müdahale programlarına ilişkin bilgileri ve toplumsal yansımalarını içeriyor.