Batman'da öğrencilerden Gazze için anlamlı kermes

Batman Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, siyonist işgal rejiminin uzun süredir ağır saldırı ve abluka altında tuttuğu Gazze'deki çocuklara destek olmak amacıyla anlamlı bir kermes düzenledi.
Okul bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, öğretmenler ve veliler büyük bir dayanışma örneği sergiledi.
Velilerin evlerinde hazırladığı yemek, tatlı ve pastalar kermeste satışa sunuldu.
Elde edilen tüm gelir, Gazze'deki ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırılmak üzere bağışlanacak.
Kermese çevre esnafı da destek verirken, okul yönetimi ve öğrenci velileri etkinliğe yoğun ilgi gösterdi.
Etkinlikle ilgili konuşan Okul Müdürü İrfan Ortaç, "Bugün Gazze’de zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren çocuklar için bir kermes düzenledik. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve esnaflarımızın desteğiyle güzel bir dayanışma örneği ortaya koyduk. Elde edilen gelirle Gazzeli kardeşlerimizin sıkıntılarını bir nebze olsun hafifletmeyi amaçlıyoruz. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Gazze’nin bir an önce özgürlüğüne kavuşacağına olan inancımız tamdır. Allah Gazze’nin yar ve yardımcısı olsun." dedi.
Kermes, hem öğrencilerde sosyal sorumluluk bilinci oluşturdu hem de dayanışmanın gücünü bir kez daha gözler önüne serdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Umut Kervanı Aksaray Derneği, yeni eğitim-öğretim yılında ihtiyaç sahibi, 35 öğrenciye kırtasiye ve giyim yardımı yaptı.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 28 Eylül 2025 tarihinde gerçekleştirilecek olan Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı (2025-HMGS/2) ile İdari Yargı Ön Sınavı (2025-İYÖS) için sınav giriş belgelerini adayların erişimine sundu.
Konya Büyükşehir Belediyesi, üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencilere otobüs ve tramvaylarda 10 gün süreyle ücretsiz ulaşım hakkı tanıyor. Uygulama, öğrenci dostu şehir vizyonunun bir parçası olarak dikkat çekiyor.
Batman'ın Cudi Mahallesi'nde deprem riski taşıyan Vali Zeki Şanal Ortaokulu yıkılarak yerine 24 derslikli modern bir ortaokul inşa edilecek.