Batman'da sınava geç kalanlar içeri alınmadı
YKS'nin ilk oturumu TYT için sınav merkezlerine gelen bazı adaylar, saniyelerle yarıştı ancak geç kaldıkları gerekçesiyle içeri alınmadı. Ulaşım sorunları ve saat karmaşası nedeniyle kapıda kalan adaylar büyük üzüntü yaşarken, veliler okul önlerinde dua ederek çocuklarını bekledi.
Milyonlarca öğrencinin üniversite hayali için ter döktüğü Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) heyecanı ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da başladı. Sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), kent genelinde yaklaşık 30 bin adayın katılımıyla sabah saatlerinde gerçekleştirildi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen YKS'nin birinci oturumu olan TYT, saat 10.15’te başladı.
Sınava katılan adaylar, 40 Türkçe, 20 sosyal bilimler, 40 temel matematik ve 20 fen bilimleri sorusundan oluşan toplam 120 soruyu yanıtlamak için 165 dakika boyunca ter döktü.
Batman genelinde YKS kapsamında üç oturumda toplam 49 bin adayın sınava girmesi beklenirken, sınavlar için il genelinde 141 bina aktif olarak kullanıma açıldı.
Sınav günü sabahın erken saatlerinden itibaren sınav merkezlerine gelen adaylar, kimlik kontrolleri ve üst aramalarının ardından salonlara alındı.

Aileler ise çocuklarını yalnız bırakmayarak okul önlerinde bekledi.
Birçok veli Kur'an'ı Kerim okuyarak ve dualar ederek sınav saatinin bitmesini bekledi. Hem adayların hem de velilerin heyecanı gözlerden kaçmadı.
YKS maratonu 22 Haziran Pazar günü yapılacak Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile devam edecek. Bu oturum da saat 10.15'te başlayacak ve 180 dakika sürecek. Son oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) ise aynı gün saat 15.45'te gerçekleştirilecek.
Sınava kimi adaylar saniyelerle geç kalırken, kimileri de kimlik ya da belge eksikliği nedeniyle sınav salonlarına alınmadı.

Mehmet Ali Ziya
"Saati ayarlamadım ama olmadı"
Sınava bir dakikayla geç kalan Mehmet Ali Ziya, yaşadığı durumu üzüntüyle anlattı. Ziya, "Saati ayarlamadım ama olmadı. Biraz esnek olmak lazım. Bir yıl boyunca bu sınava hazırlandım. Memur arkadaş 'geç kaldınız' dedi, ne yapalım? Üzüldüm ama demek ki bu da bizim için hayırlısıymış. Ulaşım sorunu yaşadım. Daha önce sınava girmiştim ama ilk defa geç kaldım." dedi.

İslam Cihangir
"Ulaşım nedeniyle geciktim"
Adaylardan İslam Cihangir de benzer duygular yaşadığını belirterek, "Geç kaldım, üzülüyorum. İçeri alınmamız için çok ısrar ettik ama olmadı. Ulaşım nedeniyle geciktim. Sınav için çok çalışmıştım, daha önce de girmiştim ama ilk kez böyle bir durum yaşadım. Üzgünüm ama hayırlısı olsun." ifadelerini kullandı.

Bazı adaylar ise geç kalma ya da evrak eksikliği nedeniyle sınav merkezlerine alınmadıkları halde görüntü vermek istemedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Mardin ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Başkanı Enes Güneş, gençlerin manevi ve ahlaki gelişiminde yaşanan boşluğa dikkat çekerek, aile başta olmak üzere okul, STK gibi iş birliğinin güçlendirilmesi ve doğru rol modellerin gençlerle buluşturulması gerektiğini vurguladı.
Bursa Teknik Üniversitesi’nin “Tercihten Önce Üniversiteni Yaşa” projesiyle lise öğrencileri, tercih sürecinden önce kampüste gerçek derslere katılarak üniversite yaşamını birebir deneyimledi.
Dijital İkiz Atölyeleri Projesi Tanıtım Programı'nda konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "2025- 2026 Eğitim öğretim yılında 9’uncu sınıflara yani mesleki teknik liselerimize ilk defa kayıt yaptıran öğrencilerimizin oranı yüzde 43." dedi.
4-6 Yaş Kur'an Kursu açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, "Gelecek nesillerimizi, milletimizin, maneviyatımızın ve inancımızın değerleriyle yetiştirmenin güzelliğini yaşıyoruz, yaşamaya devam edeceğiz." dedi.