Müslüman toplumun eğitim-öğretim hayatında önemli bir yer tutan imam hatip okullarında hafızlıklarını tamamlayan kız öğrenciler imam hatipli olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.
İmam hatipli öğrenciler bir yandan milli ve manevi değerleri öğrenmenin yanında akademik başarılara imza atmanın verdiği mutluluğu yaşadıklarını belirtti.
Proje imam hatiplerin her geçen gün artan başarılarının görmezden gelindiğini ancak hem hafızlık eğitimi hem de akademik eğitim veren imam hatip okullarında okuyan öğrenciler okullarından ve öğretmenlerinden memnun olduklarını dile getirdi.
"Okulumdan çok memnunum"
Sultan Naz Karaburç
TOBB Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Sultan Naz Karaburç, "Hem akademik hem ahlak açısından çok iyi bir okul benim okulum. Bu okla gelmeden önce akademik başarısını araştırdım ve her dalda öğrenci yerleştirdiğini gördüğüm için burayı seçtim. Bu okulda okuduğum için çok mutluyum. İmam hatiplerin akademik olarak diğer okullardan bir farkı yok. Farklı olan ahlaki olarak aldığımız dersler, Kur'an-ı Kerim, siyer, fıkıh ve hadis dersleridir." ifadelerini kullandı.
"Sadece İslami ilimler görmüyoruz"
Birgü Karakaş
İmam hatiplerin kaliteli eğitim verdiğine değinen Birgül Karakaş, "İmam hatip okullarında sadece İslami eğitim görmüyoruz. Akademik olarak da derslerimiz var. Matematik, fen, biyoloji gibi dersleri de görüyoruz. İmam hatipler dışarıdan bakıldığı gibi değildir. Bu okullarda hem öğretmenler daha kaliteli ders veriyor hem de akademik derslerin işlenişinde bire bir ilgilenme söz konusudur. Öneri üzerine araştırdım ve bu okula gelmeye karar verdim. TYT birincisi çıkıyor bu okullardan. Tıp, hukuk ve mühendislik fakültelerine yoğun bir şekilde giden öğrenciler var. Buradaki öğrencilerin tamamı başarılı bir şekilde mezun oluyor. Okulumu seviyorum." dedi.
"Kur'an-ı Kerimi ezbere bildiğimiz için o dersi boş geçirmeden mealini çalışıyoruz"
Asude İsra Karakaş
Asude İsra Yılmaz imam hatip ortaokulunda okurken hafız olduğuna değinerek, "11 yaşından beri zaten imam hatipte okuyorum. 11 yaşında hafızlığa başladım. Bir buçuk sene hafızlık okudum. Kendimi akademik olarak eksik hissediyordum, okula gidice yapamayacağımdan korkuyordum. Ondan sonra da Allah müdürümüzden razı olsun bizim için uğraştı ve bizi bu okula aldı. Akademik başarıda zaten her şey ortada. Matematik olsun, Türkçe olsun, Kur'an-ı Kerim olsun hepimiz çok iyiyiz. Kur'an-ı Kerim'i ezbere bildiğimiz için o dersi boş geçirmeden mealine çalışıyoruz. YKS'de ilk bine giren öğrenciler bizim okuldaydı. Okula her sene yeni öğrenciler geliyor biz de öğretmenlerimizden öğrendiğimiz saygı ve sevgiyi yeni gelen öğrencilere gösteriyoruz, onlarda bir sonraki gelen öğrencilere gösteriyorlar, bu konuda sorun yok." şeklinde konuştu.
"Hem akademik hem de hafızlık eğitimimiz için özel çalışmalar veriyorlar"
Zehra Şanlı
Başarılı bir okulda okuduğunu ve tıp fakültesine gitmek istediğini belirten Zehra Şanlı, "Ben ortaokulunu imam hatipte okumuştum. İmam hatipte okurken hafızlık eğitimimi tamamladım. Daha sonra lise öğrenimi için de yine imam hatip lisesini seçtim. Gerçekten çok başarılı ve hepimizle ilgilenen hocalarımız var. Teker teker öğrencilerle ilgilenip ödev kontrolü yapıyorlar. Ben tıp okumak istiyorum. Sayısal derslerimizi hocalarımız çok iyi anlattığından sayısal derslerde iyiyim. İmam hatipler küçük görüldüğü gibi değil tam aksine bizlere çok yardımcı olan okullardır." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze açsından eğitim sürecini değerlendiren İdeal Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı Fatih Taş, 12 binden fazla çocuğun yaşam hakkının elinden alınarak eğitim süreçlerine dahil olamamasının insanlık tarihi açısından büyük bir utanç sayıldığını söyledi.
Gaziantep Eğitim Bir-Sen İl Başkanı Dr. Ahmet Gök, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in, öğretmen alımı ve ilkokul çocuklarına karne verilmeyeceği konusundaki açıklamalarını değerlendirdi.
2024-2025 eğitim öğretim yılının ilk dönemi biterken hem eğlenceli hem de sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel etkinliklerle eğitim verilmek amacıyla 13-16 Ocak tarihleri arasında "Dönem Sonu Faaliyet Haftası" düzenleniyor.
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Valilik öncülüğünde yürütülen ve ikinci yaşına giren Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) hakkında açıklamada bulundu.