Gaziantep’te açılan yaz Kur’an kurslarına gelerek Kur’an-ı Kerim’i öğrenen çocuk ve yaşlılar duygu ve düşüncelerini anlattılar.
Gaziantep’te yaz Kur’an kursları kapsamında açılan kurslarda çocuklar kendileri için açılan sınıflarda Kur’an-ı Kerim’i eğitimi alırken, yaşları 60 ila 70 arasında değişen yaşlı kadınlarda kendileri için açılan sınıflarda Kur’an-ı Kerim eğitimi alıyorlar.
Kur’an-ı Kerim öğrenmenin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getiren yaşlı kadınlar, her yaştan insanın azmettiği zaman Kur’an-ı Kerim’i öğrenilebileceğini ve Kur’an öğrenmenin yaşının olmadığını söyledi.
Kur’an kursuna katılan yaşlı kadınlar, Kur'an-ı Kerim dersi aldıklarından dolayı çok mutlu olduklarını ve Kur’an okudukça huzur bulduklarını belirterek, “Hocamız sağ olsun, bize en iyi şekilde Kur’an-ı Kerim'i öğretiyor. Çocuklarımız, gelinlerimiz ve kızlarımız da sosyal tesise gelerek çeşitli kurslardan faydalanıp zamanlarını öğrenerek geçiriyorlar. Biz de Kur’an-ı Kerim öğreniyoruz. Çocukluğumuzdan bu yana hep Kur’an-ı Kerim'i öğrenmek istedik, ama olmadı. İnşallah burada açılan bu kursun sayesinde biz Kur’an-ı Kerim'i öğreneceğiz.” dediler.
Çocuklar ise yaz tatillerini Kur’an-ı Kerim öğrenerek geçirdiklerini söylediler.
“Kur’an-ı Kerim öğrenmek mutlu ediyor”
Kuran-ı Kerim öğrenmeye gelen çocuklar ise, “Okullar kapandığından dolayı sosyal tesise gelerek, Kur’an-ı Kerim öğreniyoruz. Buradaki ilgi ve alakadan oldukça memnunuz. Kur’an-ı Kerim öğrenmek mutlu ediyor. Bu tesisi açan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ederiz.” diye konuştular. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HÜDA PAR Eğitim İşleri Başkanı Yahya Oğraş, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına girecek öğrencilere başarılar diledi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK tarafından desteklenen “Göbeklitepe’nin Işığında Yenilenebilir Enerji ve Sürdürülebilir Gelecek” eğitim programı başladı. Şanlıurfa Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilen programa 10-13 yaş aralığındaki 30 öğrenci katılıyor.
Malatya'da Cebrail Kurel Erkek Hafızlık Kur'an kursunda düzenlenen "Sınıflar Arası Dini Bilgiler Final Yarışması", öğrencilerin kıyasıya mücadelesine sahne oldu. Dereceye giren öğrenciler bisiklet, gram altın ve tabletle ödüllendirilirken, sınıflarında birinci olan tüm öğrencilere de para ödülü verildi.
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav için geri sayım tamamlandı.