Mardin İŞKUR’dan MEGİP kursu

Mardin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, 150 kişi Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) kapsamında 150 kişiye kurs verecek.
Türkiye genelinde her ilde yaygınlaşmaya başlayan Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) Mardin’de bir kez daha uygulamaya geçti. Mardin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından başlatılan kursa 150 kişi başlayacak. 22 Temmuzda başlayacak kurs sonunda mezun olan kursiyerlerin yüzde 50’si Çağrı Merkezi bünyesinde istihdam edilecek.
Protokolün önemli olduğunu vurgulayan Mardin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Akın, “MEGİP’in geçerli olduğu süre boyunca işverenlerle ile İŞKUR İl Müdürlüğü aracılığıyla düzenlenecek mesleki eğitim kurslarında işverenlerin ihtiyaç duyduğu nitelikteki iş gücü, işverenlerin talepleri doğrultusunda oluşturulacak eğitim programları ile yetiştirilmeye çalışılacak. Bu sayede hem işverenler hem de iş arayanlar arasında iletişim sağlanacak.” dedi.
MEGİP nedir?
Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP), 160 fiili iş gününü geçmeyecek şekilde planlanıyor. Bu eğitimlere katılan kursiyerler cep harçlığı alacaklar. İŞKUR, kursiyerlerin İş Kazası ve Meslek Hastalığı ile Genel Sağlık Sigortası Primlerini de karşılayacak. Bu kurslar işverenlere çalıştıracağı elemanı tanıma imkânı da sağlıyor. İşveren programa dahil olarak, işe almayı planladığı kişilerin mesleki gelişim ve deneyim kazanmasını gözlemleyebiliyor. Firmalar eğitime katılan kursiyerler için istihdam teşviklerinden de yararlanabiliyorlar. (M. Salih Keskin – İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından, yarın Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2025-YDS/İngilizce), pazar günü ise Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2025-ALES/2) gerçekleştirilecek.
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) bütçe süreçlerini dijital platformlarla hızlandırıyor, yapay zekâ destekli projelerle kamu kaynaklarını daha verimli ve veriye dayalı şekilde yönetiyor. Bu kapsamda yürütülen çalışmalar, kamu kaynaklarının tasarruflu kullanımını hedefliyor.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, 2025 Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı kapsamında gerçekleştirilecek 2025 Akademi Giriş Sınavı (AGS) ve 2025 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) oturumlarına başvuran adayların sınava giriş belgeleri erişime açıldı.
Bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturmak ve toplumsal bilinç düzeyini artırmak amacıyla hazırlanan "Güçlenmek: Bağımlılıktan Esenliğe" bülteni yayımlandı. Bülten bağımlılığın bireyler üzerindeki etkilerini, önleyici müdahale programlarına ilişkin bilgileri ve toplumsal yansımalarını içeriyor.