Mardin'de karne sevinci yaşayan öğrencilerden Gazze duyarlılığı
2025-2026 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle Mardin'de bin 513 okulda eğitim gören 235 bin 199 öğrenci karne heyecanı yaşandı. Duygularını aktaran öğrenciler, Gazze'de yaşanan drama dikkat çekti.
Karne sevincini yaşayan öğrenciler duygularını İLKHA mikrofonuna anlattı. Öğrencilerin tatil planlarının yanı sıra Gazze'de yaşanan insani drama ilişkin ifadeleri de dikkat çekti.
Tatil planları hakkında da konuşan çocuklar, özellikle arkadaşlarıyla birlikte yaz Kur'an kursuna gideceklerini belirtti.

"Gazze'deki çocuklar karnelerini alamadı"
Hacı Hamdiye Özdemir Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencisi Emir Ali Sincar, karne sevincini buruk yaşadığını belirterek, "Bu sene de karne aldık ama Gazze'deki çocuklar karnelerini alamadı.
Her gün Gazze'de çocuklar hayatını kaybediyor. Bu yüzden karne sevincimizi üzgün bir şekilde yaşıyoruz. Yaz tatilinde özellikle Kur'an kursuna gideceğim. Ayrıca yüzme ve futbol gibi sosyal aktivitelere katılacağım. Tatilimizi çeşitli etkinliklerle değerlendireceğiz. Tüm arkadaşlarıma iyi tatiller diliyorum." dedi.

Süleyman Budak ise karne aldığı için çok heyecanlı olduğunu ifade ederek, "Karneden dolayı çok heyecanlı hissediyorum. Tatilde arkadaşlarımla birlikte Kur'an okumaya gideceğim. Ayrıca farklı etkinlikler de yapacağız. Kur'an okumayı seviyorum. Kitap okumayı da seviyorum. Kitap okumayı herkese tavsiye ediyorum." diye konuştu.
Tatilde kitap okuyacağını ifade eden Yağız Emir, herkese kitap okuma tavsiyesinde bulunarak, "Bu yıl 2'nci sınıfı tamamlayarak, 3'üncü sınıfa geçeceğim. Tatilde sevdiğim kişilerle piknik gibi birçok etkinlik yapacağız. Ayrıca kitap okuyacağım. Herkese kitap okumayı tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, çocukların mahremiyetinin korunması, teknolojik imkânlara adil erişim ve yapay zekânın insan onurunu esas alan bir anlayışla geliştirilmesinin ortak sorumluluk olduğunu söyledi.
Malatya'da evde eğitim hizmetinden yararlanan özel eğitim öğrencisi Hatime Çalışkan, okula gidememesine rağmen gösterdiği azimle lise eğitimini tamamladı. Mezuniyet belgesi ve karnesi, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır tarafından evinde takdim edildi.
Bugün itibarıyla sona eren 2025-2026 eğitim öğretim yılının ardından çocukların tek hayali, tatile gitmek, eğlenmek, memleket ziyareti yaparak akrabaları, arkadaşlarıyla bir araya gelip yaz boyunca gönüllerince oyun oynamak oldu.
Medyada özel gereksinimli bireylerin dürtüsel ve olumsuz davranışlarının normalleştirilip "reyting" malzemesi yapılmasına tepki gösteren uzmanlar, bu sömürünün bireylerin ruh sağlığı üzerinde kalıcı hasarlar bıraktığına ve toplumsal algıyı tahrip ettiğine dikkat çekti.