Siyer Yarışmasının cevap anahtarları yayımlandı

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Hazreti Muhammed'in hayatını konu alan Siyer Yarışmasının tüm kategorilerine ait cevap anahtarları yayımlandı.
Peygamber Sevdalıları Vakfı, bu yıl 78’i il merkezi, 254’ü ilçeler olmak üzere toplamda 332 merkezde 9'uncusu düzenlenen Siyer Yarışması, yoğun bir katılımla gerçekleşti.
1 ve 2'nci kategorideki sorular saat 16.00'da 3 ve 4'üncü kategorideki sorular ise saat 20.00'de Rehber TV'de bugün düzenlenecek olan ve Peygamber Sevdalıları Vakfı yetkililerinin katılacağı programda çözüldü.
Yarışmada A ve B olmak üzere 2 kitapçık türü hazırlandı. Kitapçıklarda birinci ve ikinci kategoride 60 soru ve 100 dakika cevaplama süresi, üçüncü ve dördüncü kategoride 80 soru ve 100 dakika süre verildi. Puanlama 100 üzerinden değerlendirilecek.
Bu yıl 7 umre, 38 bilgisayar, 90 altın, 68 tablet, 250 sırt çantası, 200 kitap seti, 307 kol saati dağıtılmış olacak.
Ayrıca başvuru esnasında kaynak kitapların arkasında bulunan barkod kodları üzerinden kayıt yaptıranlar arasında çekilecek kura ile 3 kişiye cumhuriyet, yarım ve çeyrek altın verilecek.
2020 Siyer Yarışması'nın ödülleri 18 Şubat 2020 tarihinde açıklanacak.
Siyer Yarışmasının tüm kategorilerine ait cevap anahtarları şöyle:
Cevap anahtarını indirmek için TIKLAYINIZ
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2025-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında Spor Bilimleri programlarına yönelik Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) tercih işlemlerinin başladığını duyurdu.
2025-2026 eğitim öğretim yılı için norm kadro mevzusundan ücretli öğretmen atamalarına kılık-kıyafetten karma eğitim ve hizmetli personel mevzusuna kadar birçok konuyu ele alan İDEV Başkan Yardımcısı Taş, yaklaşık 2 yıldır Gazze'de aksayan eğitime vurgu yaptı.
Yeşilyurt Belediyesi'nin, 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre ilk 2000'e giren öğrencilere maddi destek sağlamak amacıyla hayata geçirdiği "Eğitime Destek" projesi için başvuru süreci tamamlandı. Başvuru kriterlerini karşılayan 31 öğrenciye nakdi destek sağlanacak.
Mersin Üniversitesi, yöneticilerinin liderlik ve yöneticilik becerilerini geliştirmek amacıyla Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde iki günlük sertifika programı düzenledi.