Siyer Yarışmasının cevap anahtarları yayımlandı
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Hazreti Muhammed'in hayatını konu alan Siyer Yarışmasının tüm kategorilerine ait cevap anahtarları yayımlandı.
Peygamber Sevdalıları Vakfı, bu yıl 78’i il merkezi, 254’ü ilçeler olmak üzere toplamda 332 merkezde 9'uncusu düzenlenen Siyer Yarışması, yoğun bir katılımla gerçekleşti.
1 ve 2'nci kategorideki sorular saat 16.00'da 3 ve 4'üncü kategorideki sorular ise saat 20.00'de Rehber TV'de bugün düzenlenecek olan ve Peygamber Sevdalıları Vakfı yetkililerinin katılacağı programda çözüldü.
Yarışmada A ve B olmak üzere 2 kitapçık türü hazırlandı. Kitapçıklarda birinci ve ikinci kategoride 60 soru ve 100 dakika cevaplama süresi, üçüncü ve dördüncü kategoride 80 soru ve 100 dakika süre verildi. Puanlama 100 üzerinden değerlendirilecek.
Bu yıl 7 umre, 38 bilgisayar, 90 altın, 68 tablet, 250 sırt çantası, 200 kitap seti, 307 kol saati dağıtılmış olacak.
Ayrıca başvuru esnasında kaynak kitapların arkasında bulunan barkod kodları üzerinden kayıt yaptıranlar arasında çekilecek kura ile 3 kişiye cumhuriyet, yarım ve çeyrek altın verilecek.
2020 Siyer Yarışması'nın ödülleri 18 Şubat 2020 tarihinde açıklanacak.
Siyer Yarışmasının tüm kategorilerine ait cevap anahtarları şöyle:
Cevap anahtarını indirmek için TIKLAYINIZ

YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Umre ödüllü geleneksel Siyer Yarışması için başvurular sürerken, Batman’da kayıt yaptıran çocuklar yarışmaya duydukları heyecanı ve Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmenin kendileri için ne ifade ettiğini anlattılar.
Mardin ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Başkanı Enes Güneş, gençlerin manevi ve ahlaki gelişiminde yaşanan boşluğa dikkat çekerek, aile başta olmak üzere okul, STK gibi iş birliğinin güçlendirilmesi ve doğru rol modellerin gençlerle buluşturulması gerektiğini vurguladı.
Bursa Teknik Üniversitesi’nin “Tercihten Önce Üniversiteni Yaşa” projesiyle lise öğrencileri, tercih sürecinden önce kampüste gerçek derslere katılarak üniversite yaşamını birebir deneyimledi.
Dijital İkiz Atölyeleri Projesi Tanıtım Programı'nda konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "2025- 2026 Eğitim öğretim yılında 9’uncu sınıflara yani mesleki teknik liselerimize ilk defa kayıt yaptıran öğrencilerimizin oranı yüzde 43." dedi.