YÖK Başkanı Özvar'dan YKS adaylarına "geleceğin meslekleri" tavsiyesi
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 2026-YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih yapacak adaylara ilgi alanları ve yeteneklerinin yanı sıra yapay zekâ, dijital teknolojiler ve geleceğin mesleklerine yönelik yeni programları değerlendirmeleri çağrısında bulundu.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.
Özvar, adayların sınav sonuçlarına ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi üzerinden ulaşabileceklerini belirterek, sonuçların tüm adaylar ve aileleri için hayırlı olmasını diledi.
Tercih döneminin başladığını hatırlatan Özvar, üniversite adaylarına tercihlerini yaparken ilgi alanlarını, yeteneklerini ve kariyer hedeflerini dikkate almaları tavsiyesinde bulundu.
Özellikle yapay zekâ, dijital teknolojiler ve geleceğin mesleklerine yönelik yeni lisans ve ön lisans programlarının dikkatle değerlendirilmesini isteyen Özvar, Yükseköğretim Kurulu ve üniversitelerin yeni öğrencileri en iyi şekilde karşılamaya hazır olduğunu ifade etti.
Özvar, paylaşımını tüm adaylara başarı dilekleriyle tamamladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Millî Eğitim Bakanlığının öğretmenlerin mesleki deneyimlerini ve kültürel birikimlerini görünür kılmak amacıyla yayımladığı "ÖğretmenİZ" dergisinin 10'uncu sayısı okurlarla buluştu.
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2026 YKS tercih döneminde öğrenci ve velilere yol göstermek amacıyla hazırlanan "YKS Tercih Süreci Öğrenci ve Veli Bilgilendirme Kılavuzu"nu yayımladı.
Batman TP Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Büşra Yıldırım, 2026 YKS kapsamında gerçekleştirilen Yabancı Dil Testi'nde (YDT) Batman birincisi, Türkiye 483'üncüsü olarak önemli bir başarıya imza attı.
Battalgazi İlçe Müftüsü Hüseyin Vuruşkan, ilçe genelindeki yaz Kur'an kurslarında öğrencilere yönelik rehberlik seminerleri düzenlendiğini belirterek, programların öğrencilerin dini ve manevi gelişimlerine önemli katkı sunduğunu ifade etti.