YÖK Duyurdu: Özel öğrencilik hakkı 1 yıl daha uzatıldı
Yükseköğretim Kurumu, özel öğrencilik hakkının 1 yıl daha uzatıldığını açıkladı.
Yükseköğretim Kurumu (YÖK), üniversitelerdeki özel öğrencilik hakkının 1 yıl daha uzatıldığını resmi olarak açıkladı. Karar, yurt dışı ve yurt içinden üniversitelere özel öğrenci olarak kayıt yaptıran öğrencileri ilgilendiriyor. YÖK'ten yapılan açıklamada, uzatmanın mevcut öğrencilerin mağduriyetinin önlenmesi amacıyla alındığı belirtildi. Karar, üniversitelerin akademik planlamasını ve öğrenci kontenjanlarını da etkileyecek. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, "Allah'ın izniyle gençlerimizi imanımız, ihlasımız, Kur'an'ımız, Efendimizin rehberliği üzere yetiştirerek imar etme çaba ve gayretinde olacağız." dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığının "Camilerimiz Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun" sloganıyla başlattığı yaz Kur’an kursları, Cizre'de yoğun katılımla başladı. Öğrenciler, 14 Ağustos'a kadar devam edecek olan kurslarda Kur'an-ı Kerim öğrenmenin yanı sıra temel dinî bilgiler, siyer ve akaid dersleri de alacak
Gaziantep'te LGS kapsamındaki merkezi sınavda 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan 11 öğrenci, aileleri ve okul müdürleri, valilikte düzenlenen programda bir araya geldi.