2025 ehliyet ücreti, pasaport harcı, IMEI kayıt ücreti belli oldu

Yeniden değerleme oranının Resmî Gazete'de yayımlanmasıyla ehliyet ücreti, pasaport harcı ve telefon IMEI kaydı ücretleri zamlandı.
Hazine ve Maliye Bakanlığınca 2025 yılında uygulanacak vergi, harç ve diğer maktu tutarlar açıklandı.
Buna göre 1 yıl süreli pasaportlar için harç tutarı 3 bin 449 lira, 3 yıl süreliler için 8 bin lira ve 3 yıldan fazla süreli olanlar için 11 bin 274 lira olacak.
2025'te A sınıfı sürücü belgesi harcı 1883 lira, B sınıfı sürücü belgesi 5 bin 678 lira olarak belirlendi.
Yolcu beraberi getirilen telefonlara ilişkin harç 31 bin 692 liradan 45 bin 614,20 liraya çıktı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, 19 Haziran Perşembe günü faiz kararını açıklayacak. Ekonomistlerin büyük çoğunluğu politika faizinin yüzde 46 seviyesinde sabit tutulmasını öngörüyor.
Bu yıl kayısıdan 700 bin ton yaş ürün beklenirken, don felaketiyle bu beklentinin tamamen ortadan kalktığını belirten Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, toplamda 50 bin ailenin doğrudan, şehir nüfusunun tamamının ise dolaylı olarak etkilendiğini söyledi.
Ticaret satış hacmi yıllık yüzde 9,6, perakende satış hacmi yıllık yüzde 11,5 arttı.
Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, nisanda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 32,7 yükseldi.