Adana’da balık üretim sezonu başladı: Hedef 12 milyonun üzerinde yavru sazan

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Su Ürünleri Üretim İstasyonu’nda yeni balık üretim sezonu, anaç sazan balıklarından yumurta sağımıyla başladı.
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü kullanımındayken kısa süre önce Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'ne devredilen üretim istasyonunda, yeni sezona hazırlık kapsamında anaç balıklardan sağım gerçekleştirildi.
Sağım çalışmalarına katılan Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, istasyonun kuluçkahane bölümündeki mini havuzlarda bulunan anaç balıklardan yumurta sağımı yaptı. Yeni sezonda hedeflerinin geçen yıl üretilen 12 milyon yavru sazanın üzerine çıkmak olduğunu belirten Kökçüoğlu, "Burada üretilen yavru sazanları ilimizdeki göl ve göletlere bıraktık. Ayrıca bağlı bulunduğumuz çevre illere de dağıtım yaparak oradaki su kaynaklarına da katkı sağladık" dedi.
Yavru balık üretiminin Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü desteğiyle Türkiye genelindeki farklı üretim istasyonlarında yürütüldüğünü hatırlatan Kökçüoğlu, bu yılın sağım dönemine de hızlı bir başlangıç yapıldığını belirtti.
"Bu yıl 12 milyonun üzerinde yavru sazan balığı üreterek iç sularımıza bırakmayı ve su ürünleri sektörümüzde sürdürülebilirliği sağlamayı amaçlıyoruz" diyen Kökçüoğlu, aynı zamanda il genelinde su ürünlerine yönelik denetim çalışmalarının da aralıksız sürdüğünü kaydetti.
İstasyonda farklı büyüklüklerde 9'u beton, 10'u toprak olmak üzere toplam 19 adet yavru ve anaç balık havuzunun yanı sıra, 32 beton nakliye havuzu bulunuyor. Sağımı yapılan balık yumurtaları, teknik personellerin gözetiminde kuluçka sürecine alınıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gaziantep'teki pazar esnafı ve vatandaşalar, Ramazan sonrası sebze ve meyvelerde ciddi anlamda düşüş olmasına rağmen nakliye ve girdi maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle fiyatların istenilen seviyede olmadığını kaydetti.
Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, martta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 33,4 yükseldi.
Ticaret satış hacmi martta yıllık bazda yüzde 10,8, perakende satış hacmi ise yüzde 9,2 artış gösterdi.