Batman SGK'dan HAKSİAD'a ziyaret
Batman Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Naif Gümüş, Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Batman İl Başkanı Cemal Çetiz ve yönetim kurulu üyelerini makamlarında ziyaret etti.
Ziyarette, il ekonomisinin gelişiminde önemli rol oynayan kayıtlı istihdamın teşviki, sosyal güvenlik farkındalığının artırılması ve kamu–STK iş birliğinin güçlendirilmesi konuları ele alındı.
Görüşmede, kayıtlı istihdamın önemi vurgulanarak Batman’ın sanayi, tarım ve hizmet sektörlerindeki büyüme potansiyeli değerlendirildi.
İl Müdürü Gümüş, kayıt dışı istihdamın hem çalışan haklarını zedelediğini hem de kamu kaynaklarında kayıplara neden olduğunu belirtti.
Gümüş, “Batman, genç nüfusu ve stratejik konumuyla büyük bir ekonomik sıçrama potansiyeline sahip. Kayıtlı istihdam, hem çalışanlara sosyal güvence hem de işverenlere vergi ve prim avantajları sunuyor.” ifadelerini kullandı.
Toplantıda ayrıca, SGK tarafından sunulan teşvik ve destek paketleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Yeni istihdam teşvikleri, genç ve kadın istihdamı destekleri, engelli personel çalıştırma indirimleri ile kısa çalışma ödeneği gibi uygulamaların işverenlerin maliyetlerini azaltarak sürdürülebilir büyümeye katkı sağladığı vurgulandı.
Sosyal güvenlik bilincinin artırılması amacıyla ortak eğitim programları, seminerler ve farkındalık etkinliklerinin düzenlenmesine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. Taraflar, bu tür çalışmaların iş dünyasında sosyal güvenlik kültürünün yerleşmesine katkı sağlayacağı yönünde ortak bir değerlendirmede bulundu.
HAKSİAD Batman İl Başkanı Cemal Çetiz, ziyaretin son derece verimli geçtiğini belirterek, “İl Müdürü Naif Gümüş’ün katkılarıyla üyelerimizin teşviklerden daha etkin biçimde yararlanmasını hedefliyoruz. Kamu-STK iş birliği, Batman’ın sosyal ve ekonomik gelişimi açısından büyük önem taşıyor.” dedi.
Ziyaret sonunda İl Müdürü Naif Gümüş, HAKSİAD yönetimine teşekkür ederek, “Sivil toplumun dinamizmiyle kamu kurumlarının uzmanlığı birleştiğinde, Batman daha güçlü bir geleceğe adım atar.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
2026 üretim yılı için bitkisel ve hayvansal bazı destekler güncellenirken, 2027 üretim yılında uygulanacak destek tutarları da yükseltildi. Mercimek ve nohutta planlı üretim desteği yüzde 141 artırılırken, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık desteklerinde artış oranı yüzde 43'e ulaştı.
Brent petrolün varil fiyatı, haftanın ilk işlem gününde önceki kapanışa göre yüzde 1,6 artışla 97,82 dolara yükseldi.
Dolar/TL, 7 Eylül sabahında 48,40 TL civarında işlem görüyor. Euro/TL ise 56,30 TL seviyesinde el değiştiriyor.
Küresel piyasalarda altının onsu 4 bin 403 dolardan alıcı buluyor. Gram altın ise Kapalıçarşı'da 6 bin 863 TL'den satılıyor.