Batman’da İŞKUR’dan eğitim kursu

İŞKUR Batman İl Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitim Merkezleri işbirliğiyle 292 kişi meslek edindirme kursları aracılığıyla meslek sahibi olacak.
Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitim Merkezleri işbirliğiyle 2014 yılında üç ilçede 292 kişi meslek edindirme kursları aracılığıyla meslek sahibi oluyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Besim Eviz, "Batman işgücü piyasasının bu sorununu çözüme kavuşturmak için yapılan etkili çalışmaların başında gelen mesleki eğitim kursları Batman İŞKUR aracılığıyla geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılında da devam ediyor. Bu kapsamda sadece il merkezinde değil ilçelerdeki vatandaşlarda halk eğitim merkezleri işbirliğiyle meslek sahibi oluyor"dedi.
Bu anlamda İlçe Halk Eğitim Merkezleri ile İŞKUR işbirliğiyle bu yıl içerisinde biten beş projenin yanı sıra 12 yeni proje daha devam etmekte olduğunu belirten Eviz, "17 projenin toplam bütçesi 710 bin TL'dir. 12 yeni projeyle Beşiri'de açılan 5 projede; keçe aksesuarları mesleğinde 12 kişi, sanayi nakışçısı mesleğinde 12 kişi, Muhasebe yardımcısı elemanı mesleğinde 15 kişi, hindi yetiştiriciliği mesleğinde 25 kişi, örtü altı sebze yetiştiriciliği (seracılık) mesleğinde 25 kişi olmak üzere 91 tanesi Yücebağ beldesinde olmak üzere Sason'da devam eden 7 projede; ayakkabı el montajcısı mesleğinde 15 kişi, aşçı yardımcısı mesleğinde 15 kişi, iki farklı kursta olmak üzere yöresel kilim dokuyucu mesleğinde 33 kişi, güzellik ve saç bakım hizmetleri elemanı mesleğinde 15 kişi, peynir imal işçisi mesleğinde 15 kişi ve Yücebağ'da dokuma konfeksiyon makineci mesleğinde 15 kişi olmak üzere toplamda 108 vatandaşımız meslek edindirme kurslarından faydalanacaktır. Toplamda 199 vatandaşımız bu projelerde mesleki eğitim alacaktır" ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
TÜİK, 4 Ağustos'ta temmuz ayı enflasyon rakamlarını açıklayacak. Veri, memur ve emekli maaş zamlarının yanı sıra yıl sonu enflasyon tahminleri açısından da belirleyici olacak.
2025 yılının ocak-haziran döneminde Türkiye’nin ihracatı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4,1 oranında artış gösterdi. İlk 6 ayda, dış ticarete konu 97 faslın 58’inde ihracat artışı kaydedildi.
Manisa, İzmir ve Denizli bağlarında yetişen sultani çekirdeksiz üzümün ihracat serüveni 4 Ağustos 2025 Pazartesi günü başlıyor. Osmanlı saray mutfaklarının gözdesi olan bu üzüm çeşidi, bu yıl da dünya sofralarında yerini almaya hazırlanıyor.
Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlayarak 4 bin 308 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın 7 bin 216 liradan, cumhuriyet altını ise 29 bin 114 liradan satışta.