Diyarbakır'da ticari taksi plakası ihalesi yapılacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ergani'de 150 ticari taksi plakası için ihale gerçekleştirecek.
Büyükşehir Belediyesi, Ergani'de vatandaşlara güvenli ulaşım imkânı sunmak, taksi taşımacılığını kayıt altına almak ve gerekli denetimleri sağlamak amacıyla 150 ticari taksi plakasını 29 yıllığına ihale edeceğini duyurdu.
Ticari taksiler, Otogar 15, hastane 20, hükümet 15, postane 15, Dicle Yolu 15, TOKİ-1 10, TOKİ-2 10, Atatürk İlkokulu 15, Çermik Dörtyol 20, Park 15 olmak üzere 10 noktada kurulacak duraklarda çalışacak.
İhale tarihinden itibaren geriye dönük kesintisiz 5 yıl ve halen Ergani'de ikamet etme şartının arandığı ihale, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 45'inci maddesine göre Açık Teklif Usulü ile yapılacak.
Her bir ticari plakanın muhammen bedeli KDV hariç 100 bin lira olarak belirlenen ihaleye gerçek kişiler katılabilecek. Her bir plakaya herkesin müracaat edilebileceği ihalede, sözleşme imzalamaya hak kazanan kişi diğer plakalar için teklif veremeyecek.
İhaleyi kazanan kişiler, bedelin yarısını peşin diğer yarısını da bir yıl süre içerisinde 2 taksitte ödeyebilecek. Ayrıca bedelin tümünü tek seferde yapmak isteyenler için yüzde 10 indirim uygulanacak.
Ödeme şartlarını yerine getiren kişilerin en geç 3 ay içerisinde istenilen özellikte aracı alarak faaliyete başlaması gerekiyor.
18-19 Ekim saat 10.00'da Ali Emiri Kültür Merkezi'nde her bir plaka için ayrı ayrı olmak üzere Belediye Encümenince yapılacak ihaleler, belirlenen günlerde bitmemesi halinde sonraki günlerde devam edilecek. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sona erdi.
Türkiye’nin üretim ve ihracatında dünya lideri olduğu çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incirde 2024/25 sezonunun geride kalan diliminde ihracat yüzde 9’luk artışla 924 milyon dolardan 1 milyar 5 milyon dolara yükseldi.
Don felaketinden ciddi anlamda etkilenen Malatya'da, sebze fideleri tezgâhlardaki yerlerini alırken, sebze fiyatlarının da çok pahalı olması nedeniyle vatandaşlar, kendi tüketeceği ürünleri üretmek için sebze fidesine yöneliyor.
Uzmanlara göre ons altın 3000 dolar altına inmeden sağlıklı yükselişler beklememek gerekiyor.