Halep ile Gaziantep, "Kardeş Şehir" oldular

Halep ile Gaziantep, ikili iş birliğini güçlendirmek için "Kardeş Şehir" anlaşması imzaladı.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Halep Valisi Mühendis Azzam El-Ğarib, iki şehir arasında "Kardeş Şehir" anlaşması imzaladı.
Anlaşma, Halep’teki Valilik Sarayı’nda düzenlenen resmi bir törenle gerçekleşti. Törene, Suriye ve Türkiye taraflarından çok sayıda idari yetkili ve temsilci katıldı.
Suriye TV'ye göre anlaşmayla; Halep ile Gaziantep arasındaki ikili ilişkileri güçlendirmek ve kentsel kalkınma, altyapı, kültür, kamu hizmetleri ve yerel ekonomi gibi çeşitli alanlarda iş birliği fırsatlarını açmak amaçlanıyor. Anlaşmanın, her iki şehirde yaşayan halk üzerinde olumlu etkiler oluşturması hedefleniyor.
Bu adım, yerel düzeyde Suriye-Türkiye ilişkilerini yeniden canlandırmaya yönelik atılan adımların bir parçası olarak değerlendiriliyor. Aynı zamanda, ticaret odaları ve sivil toplum kuruluşlarının, on yılı aşkın bir süredir devam eden kopukluğun etkilerini aşmaya yönelik çabalarıyla da paralellik gösteriyor.
Geçmişte medyada çıkan bazı haberlerde, bu ayın başında Halep Ticaret Odası'ndan bir heyetin Türkiye’yi ziyaret ettiği belirtilmişti. Heyet, Gaziantep, Mersin ve Hatay’daki ticaret odalarıyla görüşmeler gerçekleştirmiş; taraflar ticaret hatlarının yeniden açılmasını ve ticaret odaları düzeyinde kardeşlik anlaşmaları yapılmasını görüşmüşlerdi. Bu görüşmeler, daha geniş çaplı bir ekonomik iş birliğinin önünü açmayı hedefliyor.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sosyal medya platformlarında yaptığı paylaşımlarda, bölgesel kalkınma çerçevesinde komşu şehirlerle köprüler kurmanın önemini vurguladı. Ayrıca, Gaziantep’in kalkınma projeleri ve sosyal dokunun desteklenmesine dair deneyimlerinin, Halep’teki erken toparlanma sürecine katkı sağlayabileceğini ifade etti.
Gaziantep Büyükşehir Belediye, sosyal medya hesabından anlaşmayı duyurarak, Gaziantep ile Halep arasında "Kardeş Şehir" protokolünün yenilendiği bildirdi.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre protokol ile; altyapı ve ulaşım, çevre ve şehircilik, kültürel mirasın korunması, ekonomik ve sanayi iş birlikleri, gönüllü geri dönüşleri teşvik edecek sosyal projelerin hayata geçirilmesi alanlarında karşılıklı iş birliği ve teknik destek hedefleniyor.
Özellikle eğitim altyapısı ve sosyal projelere yapılacak yatırımlarla, bölgede kalıcı iyileşmelerin ve güvenli geri dönüşlerin önü açılıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ticaret Bakanlığı, banka hesaplarının üçüncü kişiler tarafından kullanılmasının ciddi suçlara zemin hazırlayabileceğini belirterek "Hesabınızı kullandırırsanız, tüm hukuki ve cezai sorumluluk size ait olur." açıklaması yaptı.
Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde mücbir sebep hali, 30 Kasım 2025'e kadar uzatıldı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 3 Haziran Salı günü mayıs ayına ilişkin enflasyon verilerini paylaşacak. Böylece yılın beşinci aylık enflasyon rakamları netleşmiş olacak.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli Kurban Bayramı ikramiyelerinin 31 Mayıs - 4 Haziran arasında ödeneceğini duyurdu.