İnşaat maliyeti yıllık arttı, aylık değişmedi
Türkiye İstatistik Kurumu, bu yılın mart ayına ait inşaat maliyeti endeksi verilerini açıkladı. Buna göre, inşaat maliyet endeksi yıllık yüzde 6,92 arttı, aylık değişmedi.
İnşaat maliyet endeksi, 2020 yılı Mart ayında bir önceki aya göre değişmedi, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,92 arttı. Bir önceki aya göre malzeme endeksi yüzde 0,08 arttı, işçilik endeksi yüzde 0,17 azaldı. Ayrıca bir önceki yılın aynı ayına göre malzeme endeksi yüzde 2,95, işçilik endeksi yüzde 15,57 arttı.
Bina inşaatı maliyet endeksi, bir önceki aya göre yüzde 0,53, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,88 arttı. Bir önceki aya göre malzeme endeksi yüzde 0,94 arttı, işçilik endeksi yüzde 0,24 azaldı. Ayrıca bir önceki yılın aynı ayına göre malzeme endeksi yüzde 4,21, işçilik endeksi yüzde 15,59 arttı.
Bina dışı yapılar için inşaat maliyet endeksi, bir önceki aya göre yüzde 1,79 azaldı, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,73 arttı. Bir önceki aya göre malzeme endeksi yüzde 2,66 azaldı, işçilik endeksi yüzde 0,08 arttı. Ayrıca bir önceki yılın aynı ayına göre malzeme endeksi yüzde 1,06 azaldı, işçilik endeksi yüzde 15,48 arttı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye genelinde mayıs ayında konut satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 31,2 azalarak 93 bin 333'e geriledi. Yabancılara yapılan konut satışları ise yüzde 27 düşüşle bin 387 olarak kaydedildi.
ABD ile İran arasında savaşın sona ermesini sağlayan anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle birlikte Brent petrol fiyatlarında sert düşüş yaşandı. Petrol fiyatlarındaki gerileme, akaryakıt fiyatlarına da indirim olarak yansımaya başladı.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş'ta hayata geçirilecek 4 milyar lira bedelli Kartalkaya Barajı Sol Sahil Sulaması Yenileme Projesi ile açık kanal sisteminin kapatılarak modern kapalı sulama sistemine geçileceğini açıkladı.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Birleşik Krallık Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Chris Bryant ile gerçekleştirdiği görüşmede, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 2025 yılında 24 milyar dolara ulaştığını belirterek, hedeflerinin 40 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmak olduğunu söyledi.