Mardin Havalimanı trafiğinde yüzde 28'lik artış

DHMİ Genel Müdürlüğü verilerine göre, Mart ayında Mardin Havalimanı'nda yolcu trafiği bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 28’lik bir artış sağlandı.
DHMİ Genel Müdürlüğü verilerine göre, Mart ayında Mardin Havalimanı'nda 66 bin 752 yolcuya hizmet verildi. Yolcu trafiği bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 28’lik bir artış sağlandı.
DHMİ Genel Müdürlüğü 2018 yılı Mart ayı havalimanı istatistiklerini açıkladı.
DHMİ Genel Müdürlüğünün açıkladığı verilerine göre; Mart ayında Mardin Havalimanı’nda iç hat yolcu trafiği bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 27 artışla 65 bin 513, dış hat yolcu trafiği yüzde 106 artışla bin 239, toplamda ise yüzde 28 artışla 66 bin 752 oldu.
Açıklamanın devamında, “2018 yılı Mart ayında Mardin Havalimanı’na iç hat iniş-kalkış yapan uçak trafiği bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13 artışla 420 oldu.
Dış hatlar uçak trafiği 34 olmak üzere toplam uçak trafiği yüzde 21 artışla 454’e ulaştı.
2018 Yılı Mart ayında Mardin Havalimanı Yük (kargo+posta+bagaj) trafiği ise toplamda yüzde 44 artışla 599 ton olarak gerçekleşti.
Mardin Havalimanı’ndan; bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artışla 188 bin 952 yolcu hizmet aldı, hizmet verilen toplam uçak trafiği yüzde 36 artışla bin 260’a, yük (Kargo+Posta+Bagaj) trafiği ise yüzde 29 artışla bin 732 tona ulaştı.” ifadelerine yer verildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
7 Temmuz 2025 Pazartesi günü altın piyasasında dalgalı seyir devam ederken, yatırımcılar güncel fiyatları yakından takip ediyor.
Türkiye'de ihracatçıların şampiyonlar ligi olarak nitelendirilen TİM İlk 1000 İhracatçı Listesi'nde, Türkiye su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü 24 firmayla yer aldı.
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, KÇP’de verilen teklifler ile talepleri arasında uçurum olduğuna dikkat çekerek, HAK-İŞ olarak önümüzdeki haftadan itibaren, örgütlü olunan iş yerlerinde biz dizi eylem kararının uygulanacağını ifade etti.
Altın fiyatları hafta sonu da yatırımcıların yakın takibinde. 6 Temmuz 2025 Pazar günü, serbest piyasaların kapalı olmasına rağmen altın yatırımcıları araştırıyor.