Şanlıurfa’daki otobüs firmaları: Seferler durduğu için mağdur durumdayız

Şanlıurfa Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde bulunan firmalar, otobüs seferlerinin iptal olması ve seyahatlerin izne bağlanmasından dolayı zor günler yaşadıklarını belirttiler.
İçişleri Bakanlığı tarafından “Şehirlerarası otobüs seferleri” ile ilgili yayımlanan genelgenin ardından Şanlıurfa Şehirlerarası Otobüs Terminali sessizliğe büründü.
Otogara gelen vatandaşlar, otogar içerisinde oluşturulan ‘Seyahat Başvuru Masası’ndan seyahat izni almalarına rağmen otobüs bulamadıklarından dolayı mağdur olduklarını söylüyorlar.
Otobüs firmaları ise, Coronavirus ile ilgili ilk alınan tedbirlerde 46 koltuktan 23 koltuk için bilet sattıklarını şimdi ise, otobüs bulamadıklarından dolayı mağdur olduklarını belirttiler.
İçişleri Bakanlığı’nın yolcu taşımacılığında aldığı Coronavirus ile ilgili tedbirleri değerlendiren Otobüs firma yetkilisi Mehmet Karagöz, “Her şeyden önce hayat durma noktasında. Daha önce İstanbul’dan gelen otobüsler vardı, buradan gidiş yoktu. Şimdi ise İstanbul’a ne gidiş ne de geliş var. Önce kısıtlanmıştı, şimdi tamamen yasaklandı. İlk tedbirler kapsamında 46 koltuktan 23 koltuk bileti satıyorduk. Şimdi ise tamamen kesildi. Seyahat Başvuru Masası’ndan seyahat izni alanların yolculuk yapabileceği söyleniyor. Belge alanlar bu kez otobüs bulamıyor. Şanlıurfa’nın 3 merkez otobüs firması da çalışmıyor. Belgesi olan yolcu İstanbul’a gitmek istediğinde otobüs bulamıyor. Şu an işyerimizi kapattık gidiyoruz. Ek seferlerimiz var ama trafik çıkış vermiyor. Çok mağdur durumdayız. Bizim 16 personelimiz var. Bunların sigortası ve maaşları var. 46 kişilik otobüslerde 23 bilet satabiliyorduk, onu da kaldırdılar.” dedi.
“Bizler de vatandaşlar da mağdur durumdayız”
“Dün Sağlık Bakanlığı’ndan birkaç hemşire gelerek işyerimizde bütün kontrolleri yaptı.” diyen firma yetkililerinden Caner Karagöz, şunları söyledi:
“Sağlığımız açısından gerekli tedbirler alarak muayene olduk. Aşılarımız kontrol edildi, ateşimiz ölçüldü. Sağlık Bakanlığı’na teşekkür ederim. Bizim otobüs seferlerimizin hepsi iptal oldu. Bizim 3 merkez otobüs firmamızda hepsi seferlerini iptal etti. Öğrenciler var, hastası olanlar var, milletimizin başı dertte şu anda. Ama yapacağımız bir şey yok. Herkes canının derdine düşmüş. Tedbirlerimizi almaya devam ediyoruz. Halkın seyahat yasağı ile ilgili bilgisi olduğundan dolayı kimse otogara gelmiyor. Acil işi olanlar ise, her ihtimale karşı gelip soruyor. Diyarbakır, Mardin gibi yakın illere gitmek isteyenler gelip soruyor. Maalesef bizde bir şey yapamıyoruz, elimimizden bir şey gelmiyor.” (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İnsan vücudunda mutluluk hormonunu harekete geçiren, her yaş grubunun severek tükettiği çikolatalı şekercilik ürünleri ihracatta da Türkiye’nin yüzünü güldürüyor.
Türkiye Kamu-Sen Gaziantep il Temsilcisi Mehmet Akmaz, memur ve emeklisine verilen zamlara tepki göstererek, memur ve emeklisine verilecek zam oranlarının hayal kırıklığına neden olduğunu belirtti.
Vatandaşlara yönelik enerji desteklerine değinen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Bu sene 700 milyar liraya yakın bir enerji desteği var. Dolayısıyla biz bütçe imkânları nispetinde bu desteklere devam edeceğiz." dedi.
Tüp fiyatlarındaki fahiş artış, hem vatandaşları hem de tüp satıcılarını zor durumda bıraktı. 12 kilogramlık mutfak tüpü bin liraya dayanırken, birçok vatandaş tüp almaktan vazgeçti. Satıcılar ise artan maliyetler ve azalan satışlar nedeniyle endişeli.