Sebze üretimi 5 milyon ton arttı

Türkiye'de sebze üretim miktarı 2002’den bu yana 5 milyon ton arttı.
Dünya ile beraber Türkiye'de de sebze tüketimi her geçen yıl artıyor. Üretim alanlarında da 2002'den bu yana alınan ürün miktarı yaklaşık 5 milyon ton artış gösterdi.
Türkiye tarımsal faaliyetleri içerisinde sebze üretimi önemli bir yere sahip.
Türkiye'de üretim miktarı 2018 yılında yaklaşık olarak, geçen yıla göre, tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerde yüzde 5,4, sebzelerde yüzde 2,7, meyveler, içecek ve baharat bitkilerinde yüzde 5,8 oranında artış gösterdi.
Uygulanan politikalar ve verimlilikle birlikte toplam sebze üretimi arttı. TÜİK verilerine göre, 2002'de 25 bin 823 ton olan toplam sebze üretimi 2018'de 30 bin 032 tona ulaştı.
Her geçen yıl artan sebze üretim miktarında, bir önceki yıla göre 2019 yılı beklentisi ise 30 bin 834 ton olarak belirtildi.
Üretim miktarlarının 2019 yılında yaklaşık olarak tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerde 67,9 milyon ton, meyveler, içecek ve baharat bitkilerinde ise 23,6 milyon ton olarak gerçekleşeceği tahmin edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’nin en gelişmiş ve modern "Akıllı Meyve Sebze Hali" şehre kazandırılacak.
Diyarbakır ve çevresinde kira fiyatları fahiş seviyelere ulaştı. Kiracılar kadar bazı ev sahipleri de durumdan rahatsız. Vatandaşlar çözüm için devletten adım bekliyor.
Öz Sağlık İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Mustafa Türkoğlu, "KÇP’de gecikmenin yaşandığı her gün bizim onurumuzu kırıyor, insan gibi yaşama arzumuzu yok ediyor, refaha dair özlemimizi baltalıyor." dedi.
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Bursa’da esnafın yaşadığı ekonomik zorluklara dikkat çekerek, artan enflasyon ve uygulanan sıkı para politikalarının ticareti olumsuz etkilediğin belirterek, kira, elektrik, doğalgaz ve akaryakıt gibi temel giderlerdeki yükselişin esnafı iş yapamaz hale getirdiğini, esnafa bir defaya mahsus olmak üzere borç yapılandırması çağrısı yaptı.