Sektör temsilcileri: İkinci el ile sıfır araç arasındaki makas istenilen seviyede değil

İkinci el ile sıfır araç arasındaki fiyatın halen istenilen seviyeye gelmediğini belirten otomotiv sektörü yetkilileri, bu nedenden dolayı insanların daha çok sıfır araca yöneldiklerini söyledi.
Batman'daki bir otomobil bayisinin bölge satış sorumlusu Necdet Arburşu, İLKHA muhabirine otomotiv piyasasındaki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
2024 yılında bekledikleri satışları göremediklerini belirten Arburşu, bu yıl araç piyasasının hareketli olmadığını söyledi.
Necdet Arburşu
Hareketliliğin kısıtlı olmasının en büyük sebebi ise kredi ve faiz olduğunu ifade eden Arburşu, "Kredi oranlarının yüksek olması, insanların paraya ulaşmasını zorlaştırdığından dolayı istediğimiz satışları göremedik. Geçen yılki kadar olmasa da yine de sıfır araç satışları var ve insanların da talebi var ve bu taleplere karşılık vererek geçen sene yaşadığımız sıkıntıyı yaşamadık." dedi.
"İnsanlar sıfır araç almayı tercih ediyor"
Hem kurdan hem de araçlarda güvenlik paketlerinin zorunlu olmasından dolayı bu sene sıfır araçlara 100 ila 150 bin lira bandında zam geldiğini aktaran Arburşu, şöyle devam etti:
"İkinci el ile sıfır araç arasındaki makas halen istediğimiz seviyeye gelmedi. İkinci el araç fiyatları şu anda da sıfıra yakın olduğundan dolayı insanlar sıfır araç almayı daha çok tercih ediyor. Çünkü sıfır araçlarda kampanyalarımız oluyor. Sıfır faizli kredilerimiz oluyor. Çiftçilere, esnafa ve memurlara dönem dönem kampanyalarımız açıldığı zaman eskisinden daha çok sıfır araç almaya yöneliyorlar."
"Otomobil almanın tam zamanıdır"
2025 yılında da sıfır araç satışlarının bu seviyelerde geçmesini beklediklerini belirten Arburşu, "Tabi kredilerin düşmesiyle beraber 2025 yılında daha fazla bir hareketlilik bekliyoruz. 2025 yılında ise araç fiyatları küçük miktarda artabilir. Temennimiz krediler istenilen seviyelere iner ve insanlar daha rahat bir şekilde paraya ulaşıp ihtiyacı olan aracı alabilmesidir. Vatandaşlara tavsiyemiz ise sıfır araçlar için kampanyalı bir dönemdeyiz ve araç ihtiyacı olan ihtiyaçlarını ertelememeleridir. Çünkü otomobil almanın tam zamanıdır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Küresel piyasalarda altının onsu 3 bin 355 dolardan alıcı buluyor. Gram altın ise Kapalıçarşı'da 4 bin 278 TL'den satılıyor.
Dolar/TL, 23 Haziran sabahında 39,70 civarında işlem görüyor. Euro/TL ise 45,70 seviyesinde el değiştiriyor.
Kuyumcu esnafı, İran-siyonist rejim geriliminin altın fiyatlarına etkisini değerlendirirken, yaz aylarında düğün sezonuyla birlikte altının yeniden yükseleceğini öngörüyor.
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya, Bingöl'de TOKİ tarafından açık artırma yoluyla satışa sunulan konut ve dükkân fiyatlarının yüksek olduğuna dikkat çekti.