Tapu harcı ve KDV indirimi 31 Aralık'ta sona erecek
Konut satışlarında geçerli tapu harcı ve KDV indirimlerinin süresi 31 Aralık'ta doluyor.
Konut satışlarında yüzde 4 olan tapu harcının yüzde 3'e indirilmesi ve 150 metrekareden büyük konutlarda KDV'nin yüzde 18 yerine yüzde 8 olarak uygulanması teşvikleri 15 gün sonra sona erecek.
Sektör temsilcileri, faiz indiriminden sonra satışları en olumlu etkileyen unsurun söz konusu teşvikler olduğu ve bu indirimlerin kalıcı olması gerektiğini belirtiyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye’de kredi kartı kullanma oranı ve vatandaşlar üzerindeki ekonomik etkisine dikkat çeken İktisatçı İbrahim Özçelik, "Vatandaş yüksek enflasyon ve yetersiz gelir artışından dolayı kredi ve kredi kartına başvurarak faize düşmekte ve borç sarmalına sürüklenmektedir." dedi.
Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 2025 yılında da 1'inci sınıf üretici örgütü olmaya hak kazandı.
Bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle üzüm üretiminde büyük düşüş yaşandı. Üzümün az olması, doğal pekmez fiyatlarını iki katına çıkardı. Esnaf hem üreticinin hem de vatandaşın zor durumda olduğunu belirtti.
Son haftalarda rekor üstüne rekor kıran altın fiyatları hem yatırımcıyı hem de esnafı endişelendirdi. Kuyumcular, sert dalgalanmaların öngörülemez hale geldiğini belirtirken, kısa vadeli al-sat yapanları uyardı.