TKDK'dan Gaziantep'te kırsal kalkınma ve tarım sektörüne destek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), IPARD III Programı yedinci başvuru çağrı ilanını kamuoyuyla paylaştı.
TKDK bu yeni çağrıyla Gaziantep'te kırsal kalkınmaya ve tarım sektörüne yönelik önemli destekler sunmayı hedefliyor.
IPARD III Programı kapsamında yayımlanan yeni çağrı ilanı, 42 milyon euro destek bütçesiyle tarımsal kalkınmayı destekleyecek.
Çağrı kapsamında bitkisel ürünlerin işlenmesi, arıcılık ürünlerinin işlenmesi, zanaatkarlık, yerel ürünler, kırsal turizm, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları ve yenilenebilir enerji yatırımları gibi pek çok alanda yatırım ve projenin desteklenmesi planlanıyor.
Yatırımcılara, 5 bin euro ile 500 bin euro arasında gerçekleştirecekleri harcamalar için yüzde 60 ile yüzde 70 arasında hibe desteği sağlanacak. Programın temel amacı, Avrupa Birliği standartlarına uyumu sağlamanın yanı sıra, kırsal bölgelerdeki ekonomik çeşitliliği artırmak, istihdam oluşturmak ve sürdürülebilir kalkınmayı desteklemektir.
TKDK Gaziantep İrtibat Ofisi tarafından yapılan yazılı açıklama ile başvuruların 14 Temmuz 2025 tarihinden itibaren alınmaya başlayacağı, online proje başvuru sisteminin 18 Ağustos 2025 tarihine kadar açık olacağı, dosyaların fiziki olarak irtibat ofisine teslimi için ise son tarihin 1 Eylül 2025 olduğu belirtildi.
Yapılan açıklamada "Yeni çağrı dönemi, Gaziantep'teki çiftçilerimiz, girişimcilerimiz ve kırsal alanda faaliyet gösteren tüm paydaşlarımız için bir fırsat sunuyor. Katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi başta olmak üzere ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi, modern üretim teknikleriyle kapasite artışı, istihdam olanaklarının çoğalması ve kırsalda yaşam kalitesinin yükseltilmesi bu fırsatlar arasında yer alıyor. Bu destekler ile şehrimizin tarımsal potansiyelini ve kırsal ekonomisini güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Tüm üreticileri ve girişimcileri, TKDK Gaziantep irtibat ofisine detaylı bilgi almaya ve proje hazırlayarak desteklerden yararlanmaya davet ediyoruz." ifadelerine yer verildi.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun yayımladığı yedinci başvuru çağrı ilanı ile ilgili bilgi ve dokümanlara kurumun resmi sitesinden ulaşılabildiği gibi 444 85 35 numaralı yardım masası hattından da detaylı bilgi alınabilmektedir. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman'da "İkinci ürün yağlık ayçiçeği ekiminin yaygınlaştırılması projesi" kapsamında ayçiçeği ekimi yapıldı.
İMSİAD Başkanı Şeref Demir, konut üretiminin azalması ve fiyatların yükselmesiyle barınma sorununun derinleştiğini belirterek, yüksek kira ve konut fiyatları, milyonlarca insanı ev sahibi olma hayalinden uzaklaştırdı. Bu kriz, sosyal huzuru tehdit eden ciddi bir toplumsal sorun haline gelmiştir" dedi.
Batman'da tandır ekmeği yaparak geçimlerini sağlamaya çalışan kadınlar, artan hayat pahalılığına ve yetersiz yevmiyeye rağmen sabahın erken saatlerinde zorlu mesailerine başlıyor.
TÜİK tarafından paylaşılan inşaat maliyet endeksi verilerine göre, 2025 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre maliyetler yüzde 0,88 arttı, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 22,40 arttı.