TMO, buğday ve arpa satış fiyatlarını belirledi

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü, satış fiyatlarının, ekmeklik buğdayda ton başına 1775 lira, makarnalık buğdayda ton başına 1950 lira, arpada ise ton başına 1350 lira olarak belirlendiğini açıkladı.
TMO'dan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
2019 yılında 19 milyon ton olan buğday üretiminin 2020 yılında yüzde 8 artışla 20,5 milyon ton olacağı, 2019 yılında 7,6 milyon ton olan arpa üretiminin ise 2020 yılında yüzde 9 artışla 8,3 milyon ton olduğu tahmin edilmektedir (TÜİK).
Buğday tüketimimizin 19 milyon ton seviyelerinde olduğu dikkate alındığında ülke üretimimiz yurt içi tüketimi karşılayacak seviyelerdedir.
Kuruluşumuz, 04 Mayıs'ta sert ekmeklik buğday alım fiyatını 1650 TL/Ton, Makarnalık Buğday 1800 TL/Ton, arpa fiyatını ise 1275 TL/Ton olarak açıklamış olup ülke genelinde hububat hasadı tamamlanmıştır.
Kuruluşumuz, stoklarını öncelikle hasat döneminde iç alımlarla oluşturmakta, hasat dönemi bittikten sonra üreticilerimizin mağduriyetine sebep olmadan stoklarını dış alımla takviye etmektedir. Yapılan ithalatlar iç piyasada istikrarı sağlamak, tüketiciyi korumak ve sezon içerisinde spekülatif fiyat hareketlerini önlemek amacıyla gerçekleştirilmektedir.
Gelinen noktada buğday stoklarımızın Ekim ayından itibaren satışa açılmasına karar verilmiştir.
Bu kapsamda 2020 Ekim ayı satış fiyatlarımız;
- Ekmeklik buğday; 1775 TL/Ton,
- Makarnalık buğday; 1950 TL/Ton,
- Arpa; 1350 TL/Ton olarak belirlenmiştir.
Kuruluşumuzca hububat piyasaları yakından takip edilmekte olup bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de piyasa düzenlemeye dönük tüm tedbirler alınmaya devam edilecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın, Fıstık Entegre Mücadelesi kapsamında Binatlı köyünde fıstık bahçelerinde saha kontrolleri gerçekleştirdi.
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, 2025 yılının "Aile Yılı" ilan edilmesi dolayısıyla evlenecek gençlere yönelik önemli bir destek anlaşmasını kamuoyuyla paylaştı.
Adana’da Şubat ayında yaşanan zirai dona rağmen turfanda patatesin hasadı 25 günlük gecikmeyle başladı.
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Silivri merkezli deprem sonrası "Ticari yapılarda, devletimizin desteğiyle risk tespiti ve modern teknolojileri kullanarak yapı güçlendirme çalışmalarını bir an evvel yapmalıyız." dedi.