TMO’dan çekirdeksiz kuru üzüm alımı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, 10 Eylül itibarıyla alımlara başladıklarını belirterek, "Gelinen noktada yaklaşık 10 bin ton civarında bir randevu var. Bunun 3 bin tonu teslim edilmiş durumda.” dedi.
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, 10 Eylül itibarıyla çekirdeksiz kuru üzüm alımlarına başladıklarını belirterek, "Gelinen noktada yaklaşık 10 bin ton civarında bir randevu var. Bunun 3 bin tonu teslim edilmiş durumda. Günden güne TMO'nun alımlarına ilgi yoğunlaşmakta, bu da memnuniyet verici." dedi.
Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki üzüm alım merkezini ziyaret eden Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal burada yaptığı açıklamada, bu yıl üründe rekolte ve kalitenin yüksek olduğunu belirtti.
Geleneksel ihraç ürünü olan kuru üzümü en değerli şekilde pazarlamak istediklerini dile getiren Güldal, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin çekirdeksiz kuru üzümde fiyatın 10 liranın altına düşmesi halinde piyasaya müdahale edileceği yönündeki açıklamasını hatırlattı.
Güldal, sözlerine şöyle devam etti, "İlk başlarda 10 liranın üzerinde giden fiyatlar bir süre sonra 8 liraya gerilemeye başlayınca müdahale alımı kararı verdik. Bu nedenle 10 Eylül itibarıyla 9 numara üzümü 10 liradan almaya başladık. Gelinen noktada yaklaşık 10 bin ton civarında bir randevu var. Bunun 3 bin tonu teslim edilmiş durumda. Günden güne TMO'nun alımlarına ilgi fevkalade yoğunlaşmakta, bu da memnuniyet verici.” (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye Kamu-Sen Gaziantep il Temsilcisi Mehmet Akmaz, memur ve emeklisine verilen zamlara tepki göstererek, memur ve emeklisine verilecek zam oranlarının hayal kırıklığına neden olduğunu belirtti.
Vatandaşlara yönelik enerji desteklerine değinen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Bu sene 700 milyar liraya yakın bir enerji desteği var. Dolayısıyla biz bütçe imkânları nispetinde bu desteklere devam edeceğiz." dedi.
Tüp fiyatlarındaki fahiş artış, hem vatandaşları hem de tüp satıcılarını zor durumda bıraktı. 12 kilogramlık mutfak tüpü bin liraya dayanırken, birçok vatandaş tüp almaktan vazgeçti. Satıcılar ise artan maliyetler ve azalan satışlar nedeniyle endişeli.
Türkiye'nin sanayi kentlerinden Bursa, ülkenin yılın ilk yarısındaki toplam ihracatına 8 milyar 539 milyon 825 bin dolarlık katkı sağladı.